Bicicleta de echilibru – concept

Bicicleta de echilibru este o bicicleta pentru copii, pe care ii ajuta sa invete cum sa echilibreze si sa conduca corect. Diferite tipuri de bicicleta de echilibru sunt disponibile fara pedale sau cu mecanism de antrenare si sunt de obicei din lemn sau metal. De regula, bicicleta de echilibru aleasa ar trebui sa fie suficient de mica pentru ca copilul sa atinga pamantul cu picioarele, ceea ce ii permite sa se orienteze pentru etapele initiale, pana cand isi castiga increderea si isi imbunatateste abilitatile cu o bicicleta de echilibru. La inceput, copilul ar trebui sa inceapa sa se miste cu picioarele sale pana cand se simte suficient de increzator pe bicicleta de echilibru, pentru a-si tine echilibrul pe ambele roti, miscandu-se fara picioare. Dupa ce invata cum sa se echilibreze corect cu o bicicleta de echilibru, directia ar trebui sa fie naturala si usoara, deoarece nu trebuie sa pedaleze, ceea ce poate fi distractiv dar dificil pentru incepatori.

Care sunt avantajele cand folosesti o bicicleta de echilibru?

Pentru o bicicleta obisnuita, cu pedale, va trebui sa asteptati ca copilul dvs. sa atinga o anumita varsta inainte de a putea incepe sa invete, dar cu o bicicleta de echilibru, copilul dvs. poate incepe sa faca exercitii, atingand abilitati foarte bune cu bicicleta de echilibru, mult mai devreme de patru sau cinci ani. In timp ce unii copii pot invata sa se echilibreze si sa mearga cu bicicleta de echilibru mult mai repede, pentru multi altii poate fi un moment dificil, deoarece copilul tau trebuie sa pedaleze, sa conduca si sa isi tina echilibrul pentru prima data in acelasi timp. Acesta este motivul pentru care o bicicleta de echilibru va poate ajuta copilul sa invete cum sa mearga cu bicicleta mult mai repede i cu mai multa incredere. Cand utilizezi o bicicleta de echilibru ca prima bicicleta este o modalitate mult mai eficienta de a-ti antrena copilul decat tricicletele sau bicicletele cu roti auxiliare, deoarece, de fapt, copiii nu invata sa se echilibreze, ci doar sa pedaleze si sa conduca. Bicicleta de echilibru este mult mai usoara decat bicicletele obisnuite, ceea ce faciliteaza condusul si creste placerea copilului. Deoarece bicicleta de echilibru nu are pedale, exista un risc mai mic de a-ti rani copilul, deoarece acesta poate pasi pe picioare cand incepe sa-si piarda echilibrul. Mersul pe bicicleta de echilibru este un lucru atat de distractiv, iar bucuria de a conduce alaturi de copilul dvs. va fi o amintire pe care o veti pretui mereu.

Ce ar trebui sa stii atunci cand cauti o bicicleta de echilibru

In primul rand, trebuie sa va asigurati ca alegeti o bicicleta de echilibru pentru copilul dvs. care are dimensiunea potrivita. Desi exista multe modele pentru bicicleta de echilibru care sunt vizibil de aceeasi dimensiune, acest lucru nu inseamna ca toate sunt la fel. Trebuie sa va asigurati ca acordati atentie atunci cand alegeti bicicleta de echilibru a copilului. Este important sa retineti ca dimensiunile anvelopelor sunt de obicei de 12 ”, desi sunt disponibile si pe 14” si 16 ” pentru copiii putin mai mari. Deoarece copilul dvs. creste mereu, trebuie sa va asigurati, de asemenea, ca bicicleta de echilibru pe care o alegeti are optiunea de a regla inaltimea scaunului. Majoritatea tipurilor pentru bicicleta de echilibru pot fi folosite de copilul dvs. cu varste cuprinse intre doi sau trei ani. Atunci este sigur sa spunem ca vor fi gata pentru o bicicleta obisnuita. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca bicicleta de echilibru nu cantareste mai mult de 30% din greutatea copilului dvs., astfel incat sa o poata transporta bicicleta de echilibru atunci cand se simte obosit. De obicei, copiii isi folosesc picioarele ca o modalitate de a incetini sau a reduce viteza, dar puteti alege, de asemenea, o bicicleta de echilibru cu frane pentru o precautie suplimentara. Puteti alege, de asemenea, o bicicleta de echilibru cu suporturi pentru picioare, desi in general nu sunt necesare.

Bicicleta de echilibru - in magazinul YAKOSPORT.RO veti gasi diferite tipuri de bicicleta de echilibru fara pedale cu modele moderne. Sunt o alegere buna pentru copiii mici care doresc sa se pregateasca pentru condusul unei biciclete clasice pentru copii.