Cand esti pe cale sa ai o vacanta de iarna, este important sa alegi lenjeria termica potrivita. Acesta este primul strat de imbracaminte care sta cel mai aproape de corp si serveste la mentinerea temperaturii corporale corecte, respinge umiditatea de pe piele, aducandu-l la exteriorul hainelor. Lenjeria termica este potrivita in special pentru protejarea organismului in zilele reci. Este recomandat sa fie purtat mai ales in practicarea alpinismului, schi de fond, snowboardingului, hocheiului, drumetiilor, vanatoarei si altor sporturi de iarna.

Ce trebuie sa stim inainte de a cumpara lenjerie termica

Principala functie a lenjeriei termica este de a proteja corpul de temperatura scazute. Cele mai frecvent utilizate tesaturi pentru lenjerie termica sunt tesaturile sintetice si lana merino. Lenjeria termica de cea mai inalta clasa este cusuta din lana merino. Este derivata dintr-o rasa speciala de oi, numita si oaie merino cu par mult mai lung decat in ​​mod normal.

Avantajele lanei merino

  • tesatura foarte fina si moale, care nu irita pielea si ii permite sa fie utilizata pentru produsele care au contact direct cu pielea, cum ar fi lenjeria termica
  • datorită camerelor de aer microscopice din fibra in sine, izoleaza iarna, pastrand temperatura corpului si caldura vara, prin racirea corpului.
  • absorbtie excelenta - absoarbe umiditatea mai mult de 33% din greutatea proprie, dar are si capacitatea de a evapora umezeala si, prin urmare, se usuca foarte repede.
  • pastreaza caldura chiar si cand este umeda. Aceasta este o calitate importanta care este apreciata de toti cei care au petrecut ore intregi afara in conditii meteorologice grele
  • are proprietati antibacteriene - distruge mirosul de transpiratie, datorita moleculei pe care o are
  • rezistenta la UV

Cum sa intretineti lenjeria termica din lana merino?

Lenjeria termica din lana Merino nu necesita intretinere speciala. Poate fi spalata intr-o masina de spalat la o temperatura maxima de 30°C sau pe un program special pentru lana cu detergent obisnuit sau special pentru lana. Nu este recomandat sa folositi o centrifuga, precum si sa adaugati apret sau inalbitor.

Dupa spalare, se recomanda uscarea naturala, dar nu in lumina directa a soarelui. Daca doriti sa folositi un uscator de rufe, folositi un program special pentru lana.

Pentru o protectie completa a corpului, obtineti un set de lana merino, constand dintr-o bluza termica si jambiere, astfel incat sa aveti confortul dorit in sport, ramanand mereu uscat.