Brandul ceh Pinguin este unul dintre cele mai consacrate pe piata in domeniul turismului. Scopul sau este de a produce echipamente functionale, fiabile si accesibile pentru o sedere activa in natura. Eforturile de a crea produse cu durata maxima de viata posibila sunt un obiectiv de conducere pentru companie. In magazinele sportive JAKO oferim o mare varietate de produse Pinguin, precum rucsaci, saci de dormit, sticle, plite, corturi, echipamente de camping. In acest articol, ne vom uita in special la tehnologia si materialele pe care Pinguin le-a folosit pentru a face corturi.


Noile versiuni modificate ale corturilor Pinguin sunt potrivite chiar si pentru conditii meteorologice deosebit de dificile, datorita constructiei lor imbunatatite. Au pariat pe unele dintre cele mai puternice si in acelasi timp usoare sine DAC, fabricate din aliaj de duraluminiu. Cortul Arris Extreme DAC, de exemplu, foloseste lamele DAC Featherlite NSL (7001 T6) cu un diametru de 9,5 mm.

     

Sinele DAC Featherlite NSL se caracterizeaza printr-o precizie ridicata a productiei, utilizarea de aluminiu 7001 T6 de inalta calitate si o construcție proiectata ingenios. Pentru a obtine o rezistenta optima, fiecare sina are doua diametre diferite - se ingusteaza la inceput si se extinde la sfarsit. Aceasta solutie ingenioasa a inginerilor de la compania coreeana DAC economiseste foarte mult din greutatea cortului.


RipStop - Aceasta este o tehnologie de fabricare a tesaturilor folosita la tropice. Impletite transversal si longitudinal la intervale regulate, firele care formeaza o retea fac ca tesatura sa fie mai puternica si mai durabila, dar si mai usoara. Aceasta tehnologie este utilizata in corturile din seria Extreme si in corturile din seria Hiking. Nylonul cu tratament RipStop si tratamentul pe trei fete cu silicon garanteaza o coloana de apa de 4000 mm.

O alta noutate este tratamentul cu silicon al corturilor Pinguin. In acest proces tehnologic, stratul exterior al cortului este impregnat cu silicon, ceea ce face tesatura extrem de hidrofuga cu capacitate de autocuratare. In combinatie cu un strat de poliuretan (PU) pe interiorul tesaturii, se obtine cea mai buna protectie impotriva patrunderii umezelii. Un alt efect important al prelucrarii siliconului este cresterea semnificativa a rezistentei, flexibilitatii si rezistentei la rupere.