Your Cart

Termeni si conditii

Detalii de contact:

Compania: SAXO LTD (denumită în continuare VÂNZĂTORUL)
Address: Ruse,  TEC Iztok 20

UIC: 117 028 813
VAT № 
BG 117 028 813

Expediere prin FAN Courier - Ridicare de la Sediul FAN Giurgiu cu mentiunea Redirectionare SAXO LTD Ruse, Bulgaria

Expediere prin DPD - Ridicare de la Sediul DPD Giurgiu cu mentiunea Redirectionare SAXO LTD Ruse, Bulgaria

Telefon: 034 6630 002

e-mail: office@yakosport.ro

Magazin Sportiv YAKO

GENERALITĂȚI

1. Acest document conține condițiile generale sub care VÂNZĂTORUL oferă servicii clienților/cumpărătorilor prin magazinul online www.yakosport.ro. Termenii și condițiile se aplică tuturor clienților. Bifând căsuța Sunt de acord cu Termenii și Condițiile, utilizatorul/cumpărătorul își asumă că a citit Termenii și Condițiile, că este de acord cu acestea și va respecta Termenii și Condițiile.

2. Pentru identificare și pentru prelucrarea comenzilor, prin accesarea site-ului, crearea contului sau inițierea comenzilor precum și datorită acceptării Termenilor și Condițiilor, utilizatorul/cumpărătorul este de acord ca date precum adresa IP precum și orice alte informații să fie culese și stocate in fișiere-log pe serverul yakosport.ro.

3. Produsele care sunt disponibile pe site-ul yakosport.ro nu constituie o obligație legală/contractuală ci mai mult un catalog demonstrativ online, descriind linia de produse ale vânzătorului. 

4. Vânzătorul își rezervă dreptul de a refuza livrarea unei comenzi confirmate în cazul în care produsul nu este disponibil sau afișează un preț derizoriu din cauza unor erori de utilizator și/sau sistem. În cazul în care produsul comandat lipsește din stoc, vânzătorul va informa clientul despre situația apărută, prin e-mail sau telefon, în cel mult 14 zile lucrătoare de la comandă. Dacă plata a fost efectuată iar suma respectivă a intrat in contul vânzătorului, cumpărătorul are dreptul să aleagă între rambursarea sumei, rezilierea contractului sau înlocuirea produsului.

5. Limba contractuală este limba română iar preturile sunt afisate in Lei Romanesti si includ TVA Romanesc conform legii (daca acest lucru a fost selectat din coltul din dreapta sus pentru valute).

6. Vânzătorul are dreptul de a refuza orice comandă confirmată și de a selecta clienții fără justificare.

7. Imaginile produselor sunt cu caractez informativ. Exista posibilitatea sa fie diferente intre prezentarea produselor în imagini si realitate.

Livrare

1. Imediat după livrare, produsele trebuie examinate/verificate cu grijă de către utilizator/cumpărător sau împuternicitul acestuia. Orice defecțiune, lovitură sau șoc precum și orice alte defecte trebuie anunțate/raportate de urgență vânzătorului. Atunci când vânzătorul menționează în scris data și ora livrării, cumpărătorul trebuie să se asigure că poate ridica livrarea. În cazul în care cumpărătorul a furnizat date false sau greșite legate de: numele cumpărătorului/persoanei de contact, adresa de livrare și/sau numărul de telefon, vânzătorul este absolvit de orice răspundere legată de nerespectarea contractului.

1a. La livrarea produselor, cumpărătorul/clientul sau persoana împuternicită/desemnată de acesta va semna documentele însoțitoare. Prin persoana împuternicită/desemnată se înțelege orice persoană autorizată de către cumpărător să accepte livrarea la adresa specificată.

În cazul în care livrarea produselor este refuzată din orice motiv, în afară de cele menționate explicit mai jos, refuzul se consideră nejustificat iar cumpărătorul este responsabil pentru plata costurilor de livrare și returnare a produselor.

În cazul în care clientul la adresă nu este găsit în perioada de livrare și nici nu facilitează accesul sau posibilitatea de livrare, vânzătorul este absolvit de orice vină legată de obligatia de a livra comanda.

1b. Dacă la livrare, clientul constată că produsele livrate nu corespund cu cele comandate/cumpărate, acesta poate solicita înlocuirea lor cu cele comandate, în termen de 24 de ore de la livrare.

PREȚURI 

Prețurile listate pe site-ul yakosport.ro sunt de referinta in Leva Bulgărești și se referă la 1 bucată / pereche insa pot fi listate (vezi butoanele pentru diverse valute in coltul din dreapta sus) in Lei Romanesti, Leva Bulgaresti, Dolari Americani sau Euro. Prețurile nu includ taxe de transport/livrare.

GARANȚII

VANZATORUL ofera clientilor sai un document de garantie pentru un produs achizitionat, daca un astfel de document este furnizat de producatorul produsului. Documentul descrie: adresa si numarul de telefon al service-urilor autorizate ale produsului achizitionat, conditiile de garantie ale centrelor de service respective sau perioada de garanaie a producatorilor produsului achizitionat de consumator / client.

Riscul de deteriorare a produsului in timpul asamblarii de catre utilizator este suportat in totalitate de acesta si este pe cheltuiala sa.

Serviciul de garanție nu include si nu se aplică pentru:

Produs care a fost utilizat fara a urma instructiunile din instructiunile de utilizare.
Produsul a fost utilizat necorespunzator.
Inlocuirea pieselor care sunt supuse amortizarii in timpul functionarii normale.
Nerespectarea instructiunilor de montaj si instalare.
Deteriorari de suprafata in timpul functionarii produsului in timpul transportului, si depozitarii.
Daune rezultate din functionarea neadecvata, stocarea intr-un mediu necorespunzator sau utilizarea in alte scopuri decat utilizarea prevazuta a produsului.
Eliminarea defectelor rezultate din impactul fortelor externe - dezastre naturale, raze solare, lovituri cu un obiect dur sau accident, fum industrial, detergenti agresivi si altele similare.
Produs care a fost reparat in ateliere neautorizate de producator sau de alte persoane.
Produs la care a fost efectuata o modificare sau reparatie a constructiei.
Repararea daunelor cauzate de piesele si accesoriile instalate, altele decat specificatiile produsului in momentul vanzarii.
ANULAREA ȘI RETURNAREA COMENZII

1. Utilizatorul poate anula o comandă de produse în termen de 1 zi lucrătoare de la trimiterea comenzii și numai după ce a contactat vânzătorul prin e-mail sau prin telefon.

2. Utilizatorul are dreptul să rezilieze contractul comercial în termen de 14 zile lucrătoare de la data recepționării livrării, fără compensații sau penalități. Clientul trebuie să rezilieze contractul în timpul menționat, notificând vânzătorul și returnând produsele în ambalajele originale, cu toate accesoriile și etichetele, inclusiv cu documentele însoțitoate. Produsele trebuie să nu fie deteriorate, să nu prezinte semne de purtare, uzură de orice fel, spălare, etc. precum și orice alte condiții menționate in Legile in vigoare pentru Protecția Consumatorului din Romania.

3a. După primirea produselor returnate, vânzătorul va evalua starea acestora și va înapoia cumpărătorului suma reprezentând contravaloarea produselor la prețul din comandă, minus contravaloarea transportului de retur către yakosport.ro, în cel mult 30 de zile de la data la care cumpărătorul și-a exercitat dreptul de reziliere a contractului.

3b. Dacă plata a fost efectuată cu card de credit, rambursarea sumei (minus contravaloarea transportului de retur) către client se va face doar prin tranzacție către cardul de credit.

4. Orice cumpărător își poate exercita dreptul de a solicita înlocuirea produsului cu un alt produs, la alegere, cu un preț egal sau plătind diferența.


DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE CLIENTULUI / UTILIZATORULUI

1. Utilizatorul / clientul are posibilitatea să vizualizeze online și / după înregistrare / să comande produsele aflate în oferta magazinului online yakosport.ro.

2. Utilizatorul / clientul are dreptul să fie informat despre statusul comenzii efectuate.

3. Utilizatorul / cumpărătorul își asumă toată responsabilitatea pentru protecția username-ului și parolei precum și pentru toate acțiunile întreprinse de el sau de o terță persoană care folosește username-ul și parola clientului.  Utilizatorul trebuie să notifice imediat vânzătorul dacă observă acces neautorizat, folosirea username-ului și parolei sale sau dacă există riscul unei asemenea fapte.

4. Utilizatorul se obligă să achite contravaloarea comenzii efectuate, prin metoda de plată selectată prin yakosport.ro.

5. Orice utilizator, client sau nu, al site-ului vânzătorului, se obligă, ca pe durata folosirii serviciilor online:

• să nu încalce ci să respecte drepturile și libertățile fundamentale ale omului așa cum sunt menționate în Constituție, legile pentru protectia consumatorului din Romania precum și în orice act internațional recunoscut;

• să nu afecteze demnitatea altcuiva, să nu incite la încălcarea ordinii constituționale, să nu comită crime, violențe sau incitare la ură pe motive rasiale, etnice sau religioase;

• să nu violeze drepturile și interesele materiale sau imateriale, absolute sau relative, interne sau internaționale cum ar fi: dreptul de proprietate, dreptul de autor și proprietatea intelectuală, etc.;

• să se supună legilor din Romania, legilor străine aplicabile, regulilor de moralitate, decență și etichetă, atunci când folosește serviciile yakosport.ro;

• să notifice vânzătorul imediat ce observă sau comite o violare a regulilor în timpul folosirii serviciilor;

• să nu încarce, trimită, transmită, distribuie, folosească sau orice altceva, următoarele: terțe programe software, programe pentru computer, fișiere, aplicații sau orice altă formă care să conțină viruși, căi neautorizate de control al sistemului (troieni), coduri de programare sau orice alte materiale care au ca scop întreruperea, împiedicarea, afectarea, interferarea sau restricționarea funcționării normale a componentelor software și hardware sau a echipamentelor de telecomunicații precum și tentativa de acces neautorizat sau accesul neautorizat la resurse sau soft-uri proprietatea sau în folosința vânzătorului;

• să nu întreprindă acțiuni malițioase;

• să compenseze vânzătorul și/sau terțele părți pentru distrugerile, pierderile rezultate din plângeri și profitul pierdut incluzând toate costurile, taxe judiciare, compensații plătite legate de site-urile, link-urile, materialele sau informațiile pe care utilizatorul le-a plasat, distribuit, trimis sau pus la dispozitie pe server prin yakosport.ro, încălcând legea, Termenii și Condițiile, și regulile de bună folosință a serviciilor.

5a. Clientul se obligă să furnizeze date corecte și complete legate de numărul de telefon, adresa de livrare și adresa de e-mail, să plătească contravaloarea comenzii și contravaloarea taxei de livrare (dacă livrarea nu e gratuită), să asigure accesul și disponibilitatea de a primi produsele livrate. În afară de cazul în care este menționat explicit că livrarea este gratuită, cumpărătorul se obligă să achite toate costurile legate de livrare.

DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE VÂNZĂTORULUI

1. Vânzătorul nu are obligația sau posibilitatea obiectivă de a controla cum vor folosi utilizatorii serviciile puse la dispoziție.

2. Vânzătorul are dreptul dar nu are obligația de a păstra informațiile și materialele de pe serverul yakosport.ro

3. Vânzătorul poate, în orice moment și fără notificarea utilizatorului / clientului, atunci când acesta încalcă Termenii și Condițiile precum și atunci când vânzătorul consideră oportun, să înceteze, suspende sau modifice serviciile oferite în legătură cu utilizarea acestui site. Vânzătorul nu este responsabil către utilizatori sau terți pentru pierderi suferite sau profituri pierdute apărute în urma încetării, suspendării, modificării sau restricționării serviciilor; ștergerea, modificarea, pierderea, lipsa de autenticitate sau acuratețe sau parțialitatea informațiilor, materialelor și comunicărilor transmise, folosite, salvate sau puse la dispoziție prin intermediul yakosport.ro.

3a. Vânzătorul, după încasarea plății, este obligat să transfere proprietatea bunurilor comandate către utilizator / client, să livreze comanda clientului conform detaliilor de livrare, să verifice conformitatea fiecărui produs înainte de expediție (atunci când acest lucru este posibil fără a compromite integritatea ambalajului).

4. Vânzătorul nu este responsabil pentru pierderile cauzate echipamentelor de telecomunicații, programelor software sau componentelor hardware, sau pentru orice pierdere de date rezultate în urma căutării, accesării sau încărcării de materiale sau resurse precum și în orice alt mod, folosind serviciile online ale vânzătorului. Vânzătorul nu va fi obligat sau responsabil cu nimic în urma sfaturilor, consultațiilor sau asistenței oferite de specialiștii sau angajații vânzătorului în legătură cu folosirea serviciilor de către utilizatori. Vânzătorul nu este responsabil pentru neconcordanța informațiilor furnizate de către producători în legătură cu produsele.

5. Vânzătorul poate colecta sau folosi informațiile legate de utilizatorii sau clienții săi atunci când sunt înregistrați.

6. Informațiile la care se face referire în articolul anterior pot fi folosite de către vânzător, în afară de cazul în care utilizatorul își exprimă dezacordul explicit și în scris pe adresa de e-mail office@yakosport.ro. Vânzătorul va colecta și folosi respectivele informații pentru îmbunătățirea serviciilor oferite. Toate scopurile în care vânzătorul va utiliza informațiile vor fi în concordanță cu legislația bulgară, actele internaționale aplicabile și bunele intenții.

7. Vânzătorul nu este răspunzător pentru incapacitatea de a-și îndeplini obligațiile din acest contract în cazul unor circumstanțe care nu sunt de competența vânzătorului sau pe care acesta nu putea să le prevadă – inclusiv cazul unor evenimente speciale neprevăzute, probleme în rețeaua globală Internet sau în cazul întreruperii furnizării unor servicii care nu se află sub controlul vânzătorului.

8. Vânzătorul are dreptul de a instala cookies pe computerele utilizatorilor. Cookies sunt fișiere text care sunt transferate automat de pe site-ul accesat pe hard disk-ul utilizatorului ce permit recuperarea informațiilor legate de utilizator, printre care: identificarea acestuia (username și parolă), urmărirea comportamentului online al acestuia, paginilor web vizitate, link-urilor care au folosit informația precum și alte date.

CONFIDENȚIALITATE

1. VÂNZĂTORUL garantează protecția datelor și confidențialitatea informațiilor furnizate de către utilizatori / clienți. Aceste informații nu vor fi folosite, furnizate sau aduse în atenția unor terți decât în cazurile și numai în condițiile specificate în Termeni și Condiții. VÂNZĂTORUL va proteja datele personale ale utilizatorului / cilentului furnizate odată cu completarea formularului electronic necesar pentru efectuarea unei comenzi. Această obligație încetează în cazul în care clientul a furnizat informații false.

În concordanță cu legile în vigoare precum și cu acești Termeni și Condiții, vânzătorul poate folosi datele personale ale utilizatorilor / clienților exculsiv în scopurile menționate în acest document. Orice alte scopuri pentru care se vor folosi datele personale trebuie să fie în concordanță cu legislația din Romania, reglementările internațională aplicabilă, etica e-commerce, reglementările privind decența și buna moralitate.

2. VÂNZĂTORUL se obligă să nu dezvăluie nicio informație cu caracter personal despre client către terți – organisme guvernamentale, companii, persoane fizice sau alții, decât în cazul în care a primit acordul în scris din partea clientului sau atunci când organisme guvernamentale / autorități solicită datele și sunt îndreptățite prin lege să poată solicita sau colecta astfel de date. Vânzătorul este obligat să furnizeze informațiile solicitate în baza legii.

MODIFICĂRI

Termenii și Condițiile pot fi modificate în orice moment de către vânzător care are dreptul să schimbe caracteristicile serviciilor oferite și acești Termeni precum și obligația de a respecta schimbările legislative. Vânzătorul trebuie să notifice utilizatorul despre schimbarea Termenilor și Condițiilor, să anunțe pe site, vizibil, orice modificare adusă, precum și să acorde utilizatorului suficient timp pentru a se informa în legătură cu modificările survenite. Dacă în perioada respectivă, utilizatorul nu contestă modificările atunci se consideră că a luat la cunoștință și a acceptat modificările. Dacă utilizatorul contestă modificările în perioada stabiltă, vânzătorul poate suspenda sau încheia imediat furnizarea serviciilor către utilizator.

TERMINOLOGIE

1. Prin "Utilizator / Client" se înțelege orice persoană care a accesat de pe un computer site-ul yakosport.ro.

2. Prin "Comandă" se înțelege atât lista produselor selectate precum și toate atributele asociate cum ar fi metoda de livrare, modalitatea de plată, plata produselor de către cumpărător/utilizator.

3. Magazinul online yakosport.ro este numit și vânzătorul.

4. Toate disputele ce pot apărea între părți vor fi rezolvate pe cale amiabilă și în limitele bunei credințe. Dacă totuși nu se poate ajunge la nicio înțelegere, disputele, inclusiv disputele care pot apărea sau sunt legate de interpretarea, nulitatea, performanța, terminarea sau lipsurile acestui contract sau ale adaptărilor din cauza unor circumstanțe nou apărute, vor fi rezolvate de către tribunalul competent unde va fi înregistrată disputa, în conformitate cu legile Romaniei.