Your Cart

Termeni si conditii

Detalii de contact:

Compania: SAXO LTD (denumita in continuare VANZATORUL)
Address: Ruse,  TEC Iztok 20, Bulgaria

UIC: 117 028 813
VAT № 
BG 117 028 813


Telefon: +359 894 496 073

e-mail: office@yakosport.ro

Magazin Sportiv YAKO

GENERALITATI

1. Acest document contine conditiile generale sub care VANZATORUL ofera servicii clientilor/cumparatorilor prin magazinul online www.yakosport.ro. Termenii si conditiile se aplica tuturor clientilor. Bifand casuta Sunt de acord cu Termenii si Conditiile, utilizatorul/cumparatorul isi asuma ca a citit Termenii si Conditiile, ca este de acord cu acestea si va respecta Termenii si Conditiile.

2. Pentru identificare si pentru prelucrarea comenzilor, prin accesarea site-ului, crearea contului sau initierea comenzilor precum si datorita acceptarii Termenilor si Conditiilor, utilizatorul/cumparatorul este de acord ca date precum adresa IP precum si orice alte informatii sa fie culese si stocate in fisiere-log pe serverul yakosport.ro.

3. Produsele care sunt disponibile pe site-ul yakosport.ro nu constituie o obligatie legala/contractuala ci mai mult un catalog demonstrativ online, descriind linia de produse ale vanzatorului. 

4. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza livrarea unei comenzi confirmate in cazul in care produsul nu este disponibil sau afiseaza un pret derizoriu din cauza unor erori de utilizator si/sau sistem. In cazul in care produsul comandat lipseste din stoc, vanzatorul va informa clientul despre situatia aparuta, prin e-mail sau telefon, in cel mult 14 zile lucratoare de la comanda. Daca plata a fost efectuata iar suma respectiva a intrat in contul vanzatorului, cumparatorul are dreptul sa aleaga intre rambursarea sumei, rezilierea contractului sau inlocuirea produsului.

5. Limba contractuala este limba romana iar preturile sunt afisate in Lei Romanesti si includ TVA Romanesc conform legii (daca acest lucru a fost selectat din coltul din dreapta sus pentru valute).

6. Vanzatorul are dreptul de a refuza orice comanda confirmata si de a selecta clientii fara justificare.

7. Imaginile produselor sunt cu caractez informativ. Exista posibilitatea sa fie diferente intre prezentarea produselor in imagini si realitate.

Livrare

1. Imediat dupa livrare, produsele trebuie examinate/verificate cu grija de catre utilizator/cumparator sau imputernicitul acestuia. Orice defectiune, lovitura sau soc precum si orice alte defecte trebuie anuntate/raportate de urgenta vanzatorului. Atunci cand vanzatorul mentioneaza in scris data si ora livrarii, cumparatorul trebuie sa se asigure ca poate ridica livrarea. In cazul in care cumparatorul a furnizat date false sau gresite legate de: numele cumparatorului/persoanei de contact, adresa de livrare si/sau numarul de telefon, vanzatorul este absolvit de orice raspundere legata de nerespectarea contractului.

1a. La livrarea produselor, cumparatorul/clientul sau persoana imputernicita/desemnata de acesta va semna documentele insotitoare. Prin persoana imputernicita/desemnata se intelege orice persoana autorizata de catre cumparator sa accepte livrarea la adresa specificata.

In cazul in care livrarea produselor este refuzata din orice motiv, in afara de cele mentionate explicit mai jos, refuzul se considera nejustificat iar cumparatorul este responsabil pentru plata costurilor de livrare si returnare a produselor.

In cazul in care clientul la adresa nu este gasit in perioada de livrare si nici nu faciliteaza accesul sau posibilitatea de livrare, vanzatorul este absolvit de orice vina legata de obligatia de a livra comanda.

1b. Daca la livrare, clientul constata ca produsele livrate nu corespund cu cele comandate/cumparate, acesta poate solicita inlocuirea lor cu cele comandate, in termen de 24 de ore de la livrare.

PRETURI 

Preturile listate pe site-ul yakosport.ro sunt de referinta in Leva Bulgaresti si se refera la 1 bucata / pereche insa pot fi listate (vezi butoanele pentru diverse valute in coltul din dreapta sus) in Lei Romanesti, Leva Bulgaresti, Dolari Americani sau Euro. Preturile nu includ taxe de transport/livrare.

GARANTII

VANZATORUL ofera clientilor sai un document de garantie pentru un produs achizitionat, daca un astfel de document este furnizat de producatorul produsului. Documentul descrie: adresa si numarul de telefon al service-urilor autorizate ale produsului achizitionat, conditiile de garantie ale centrelor de service respective sau perioada de garanaie a producatorilor produsului achizitionat de consumator / client.

Riscul de deteriorare a produsului in timpul asamblarii de catre utilizator este suportat in totalitate de acesta si este pe cheltuiala sa.

Serviciul de garantie nu include si nu se aplica pentru:

Produs care a fost utilizat fara a urma instructiunile din instructiunile de utilizare.
Produsul a fost utilizat necorespunzator.
Inlocuirea pieselor care sunt supuse amortizarii in timpul functionarii normale.
Nerespectarea instructiunilor de montaj si instalare.
Deteriorari de suprafata in timpul functionarii produsului in timpul transportului, si depozitarii.
Daune rezultate din functionarea neadecvata, stocarea intr-un mediu necorespunzator sau utilizarea in alte scopuri decat utilizarea prevazuta a produsului.
Eliminarea defectelor rezultate din impactul fortelor externe - dezastre naturale, raze solare, lovituri cu un obiect dur sau accident, fum industrial, detergenti agresivi si altele similare.
Produs care a fost reparat in ateliere neautorizate de producator sau de alte persoane.
Produs la care a fost efectuata o modificare sau reparatie a constructiei.
Repararea daunelor cauzate de piesele si accesoriile instalate, altele decat specificatiile produsului in momentul vanzarii.
ANULAREA SI RETURNAREA COMENZII

1. Utilizatorul poate anula o comanda de produse in termen de 1 zi lucratoare de la trimiterea comenzii si numai dupa ce a contactat vanzatorul prin e-mail sau prin telefon.

2. Utilizatorul are dreptul sa rezilieze contractul comercial in termen de 14 zile lucratoare de la data receptionarii livrarii, fara compensatii sau penalitati. Clientul trebuie sa rezilieze contractul in timpul mentionat, notificand vanzatorul si returnand produsele in ambalajele originale, cu toate accesoriile si etichetele, inclusiv cu documentele insotitoate. Produsele trebuie sa nu fie deteriorate, sa nu prezinte semne de purtare, uzura de orice fel, spalare, etc. precum si orice alte conditii mentionate in Legile in vigoare pentru Protectia Consumatorului din Romania.

3a. Dupa primirea produselor returnate, vanzatorul va evalua starea acestora si va inapoia cumparatorului suma reprezentand contravaloarea produselor la pretul din comanda, minus contravaloarea transportului de retur catre yakosport.ro, in cel mult 30 de zile de la data la care cumparatorul si-a exercitat dreptul de reziliere a contractului.

3b. Daca plata a fost efectuata cu card de credit, rambursarea sumei (minus contravaloarea transportului de retur) catre client se va face doar prin tranzactie catre cardul de credit.

4. Orice cumparator isi poate exercita dreptul de a solicita inlocuirea produsului cu un alt produs, la alegere, cu un pret egal sau platind diferenta.


DREPTURILE SI OBLIGATIILE CLIENTULUI / UTILIZATORULUI

1. Utilizatorul / clientul are posibilitatea sa vizualizeze online si / dupa inregistrare / sa comande produsele aflate in oferta magazinului online yakosport.ro.

2. Utilizatorul / clientul are dreptul sa fie informat despre statusul comenzii efectuate.

3. Utilizatorul / cumparatorul isi asuma toata responsabilitatea pentru protectia username-ului si parolei precum si pentru toate actiunile intreprinse de el sau de o terta persoana care foloseste username-ul si parola clientului.  Utilizatorul trebuie sa notifice imediat vanzatorul daca observa acces neautorizat, folosirea username-ului si parolei sale sau daca exista riscul unei asemenea fapte.

4. Utilizatorul se obliga sa achite contravaloarea comenzii efectuate, prin metoda de plata selectata prin yakosport.ro.

5. Orice utilizator, client sau nu, al site-ului vanzatorului, se obliga, ca pe durata folosirii serviciilor online:

• sa nu incalce ci sa respecte drepturile si libertatile fundamentale ale omului asa cum sunt mentionate in Constitutie, legile pentru protectia consumatorului din Romania precum si in orice act international recunoscut;

• sa nu afecteze demnitatea altcuiva, sa nu incite la incalcarea ordinii constitutionale, sa nu comita crime, violente sau incitare la ura pe motive rasiale, etnice sau religioase;

• sa nu violeze drepturile si interesele materiale sau imateriale, absolute sau relative, interne sau internationale cum ar fi: dreptul de proprietate, dreptul de autor si proprietatea intelectuala, etc.;

• sa se supuna legilor din Romania, legilor straine aplicabile, regulilor de moralitate, decenta si eticheta, atunci cand foloseste serviciile yakosport.ro;

• sa notifice vanzatorul imediat ce observa sau comite o violare a regulilor in timpul folosirii serviciilor;

• sa nu incarce, trimita, transmita, distribuie, foloseasca sau orice altceva, urmatoarele: terte programe software, programe pentru computer, fisiere, aplicatii sau orice alta forma care sa contina virusi, cai neautorizate de control al sistemului (troieni), coduri de programare sau orice alte materiale care au ca scop intreruperea, impiedicarea, afectarea, interferarea sau restrictionarea functionarii normale a componentelor software si hardware sau a echipamentelor de telecomunicatii precum si tentativa de acces neautorizat sau accesul neautorizat la resurse sau soft-uri proprietatea sau in folosinta vanzatorului;

• sa nu intreprinda actiuni malitioase;

• sa compenseze vanzatorul si/sau tertele parti pentru distrugerile, pierderile rezultate din plangeri si profitul pierdut incluzand toate costurile, taxe judiciare, compensatii platite legate de site-urile, link-urile, materialele sau informatiile pe care utilizatorul le-a plasat, distribuit, trimis sau pus la dispozitie pe server prin yakosport.ro, incalcand legea, Termenii si Conditiile, si regulile de buna folosinta a serviciilor.

5a. Clientul se obliga sa furnizeze date corecte si complete legate de numarul de telefon, adresa de livrare si adresa de e-mail, sa plateasca contravaloarea comenzii si contravaloarea taxei de livrare (daca livrarea nu e gratuita), sa asigure accesul si disponibilitatea de a primi produsele livrate. In afara de cazul in care este mentionat explicit ca livrarea este gratuita, cumparatorul se obliga sa achite toate costurile legate de livrare.

DREPTURILE SI OBLIGATIILE VANZATORULUI

1. Vanzatorul nu are obligatia sau posibilitatea obiectiva de a controla cum vor folosi utilizatorii serviciile puse la dispozitie.

2. Vanzatorul are dreptul dar nu are obligatia de a pastra informatiile si materialele de pe serverul yakosport.ro

3. Vanzatorul poate, in orice moment si fara notificarea utilizatorului / clientului, atunci cand acesta incalca Termenii si Conditiile precum si atunci cand vanzatorul considera oportun, sa inceteze, suspende sau modifice serviciile oferite in legatura cu utilizarea acestui site. Vanzatorul nu este responsabil catre utilizatori sau terti pentru pierderi suferite sau profituri pierdute aparute in urma incetarii, suspendarii, modificarii sau restrictionarii serviciilor; stergerea, modificarea, pierderea, lipsa de autenticitate sau acuratete sau partialitatea informatiilor, materialelor si comunicarilor transmise, folosite, salvate sau puse la dispozitie prin intermediul yakosport.ro.

3a. Vanzatorul, dupa incasarea platii, este obligat sa transfere proprietatea bunurilor comandate catre utilizator / client, sa livreze comanda clientului conform detaliilor de livrare, sa verifice conformitatea fiecarui produs inainte de expeditie (atunci cand acest lucru este posibil fara a compromite integritatea ambalajului).

4. Vanzatorul nu este responsabil pentru pierderile cauzate echipamentelor de telecomunicatii, programelor software sau componentelor hardware, sau pentru orice pierdere de date rezultate in urma cautarii, accesarii sau incarcarii de materiale sau resurse precum si in orice alt mod, folosind serviciile online ale vanzatorului. Vanzatorul nu va fi obligat sau responsabil cu nimic in urma sfaturilor, consultatiilor sau asistentei oferite de specialistii sau angajatii vanzatorului in legatura cu folosirea serviciilor de catre utilizatori. Vanzatorul nu este responsabil pentru neconcordanta informatiilor furnizate de catre producatori in legatura cu produsele.

5. Vanzatorul poate colecta sau folosi informatiile legate de utilizatorii sau clientii sai atunci cand sunt inregistrati.

6. Informatiile la care se face referire in articolul anterior pot fi folosite de catre vanzator, in afara de cazul in care utilizatorul isi exprima dezacordul explicit si in scris pe adresa de e-mail office@yakosport.ro. Vanzatorul va colecta si folosi respectivele informatii pentru imbunatatirea serviciilor oferite. Toate scopurile in care vanzatorul va utiliza informatiile vor fi in concordanta cu legislatia bulgara, actele internationale aplicabile si bunele intentii.

7. Vanzatorul nu este raspunzator pentru incapacitatea de a-si indeplini obligatiile din acest contract in cazul unor circumstante care nu sunt de competenta vanzatorului sau pe care acesta nu putea sa le prevada – inclusiv cazul unor evenimente speciale neprevazute, probleme in reteaua globala Internet sau in cazul intreruperii furnizarii unor servicii care nu se afla sub controlul vanzatorului.

8. Vanzatorul are dreptul de a instala cookies pe computerele utilizatorilor. Cookies sunt fisiere text care sunt transferate automat de pe site-ul accesat pe hard disk-ul utilizatorului ce permit recuperarea informatiilor legate de utilizator, printre care: identificarea acestuia (username si parola), urmarirea comportamentului online al acestuia, paginilor web vizitate, link-urilor care au folosit informatia precum si alte date.

CONFIDENTIALITATE

1. VANZATORUL garanteaza protectia datelor si confidentialitatea informatiilor furnizate de catre utilizatori / clienti. Aceste informatii nu vor fi folosite, furnizate sau aduse in atentia unor terti decat in cazurile si numai in conditiile specificate in Termeni si Conditii. VANZATORUL va proteja datele personale ale utilizatorului / cilentului furnizate odata cu completarea formularului electronic necesar pentru efectuarea unei comenzi. Aceasta obligatie inceteaza in cazul in care clientul a furnizat informatii false.

In concordanta cu legile in vigoare precum si cu acesti Termeni si Conditii, vanzatorul poate folosi datele personale ale utilizatorilor / clientilor exculsiv in scopurile mentionate in acest document. Orice alte scopuri pentru care se vor folosi datele personale trebuie sa fie in concordanta cu legislatia din Romania, reglementarile internationala aplicabila, etica e-commerce, reglementarile privind decenta si buna moralitate.

2. VANZATORUL se obliga sa nu dezvaluie nicio informatie cu caracter personal despre client catre terti – organisme guvernamentale, companii, persoane fizice sau altii, decat in cazul in care a primit acordul in scris din partea clientului sau atunci cand organisme guvernamentale / autoritati solicita datele si sunt indreptatite prin lege sa poata solicita sau colecta astfel de date. Vanzatorul este obligat sa furnizeze informatiile solicitate in baza legii.

MODIFICARI

Termenii si Conditiile pot fi modificate in orice moment de catre vanzator care are dreptul sa schimbe caracteristicile serviciilor oferite si acesti Termeni precum si obligatia de a respecta schimbarile legislative. Vanzatorul trebuie sa notifice utilizatorul despre schimbarea Termenilor si Conditiilor, sa anunte pe site, vizibil, orice modificare adusa, precum si sa acorde utilizatorului suficient timp pentru a se informa in legatura cu modificarile survenite. Daca in perioada respectiva, utilizatorul nu contesta modificarile atunci se considera ca a luat la cunostinta si a acceptat modificarile. Daca utilizatorul contesta modificarile in perioada stabilta, vanzatorul poate suspenda sau incheia imediat furnizarea serviciilor catre utilizator.

TERMINOLOGIE

1. Prin "Utilizator / Client" se intelege orice persoana care a accesat de pe un computer site-ul yakosport.ro.

2. Prin "Comanda" se intelege atat lista produselor selectate precum si toate atributele asociate cum ar fi metoda de livrare, modalitatea de plata, plata produselor de catre cumparator/utilizator.

3. Magazinul online yakosport.ro este numit si vanzatorul.

4. Toate disputele ce pot aparea intre parti vor fi rezolvate pe cale amiabila si in limitele bunei credinte. Daca totusi nu se poate ajunge la nicio intelegere, disputele, inclusiv disputele care pot aparea sau sunt legate de interpretarea, nulitatea, performanta, terminarea sau lipsurile acestui contract sau ale adaptarilor din cauza unor circumstante nou aparute, vor fi rezolvate de catre tribunalul competent unde va fi inregistrata disputa, in conformitate cu legile Romaniei.


Acest website foloseste cookies. Navingand in continuare, iti exprimi acordul pentru folosirea acestora - Detalii