O clema pentru nas (uneori numita dop de nas) este un dispozitiv mic care se prinde de nas si impiedica patrunderea apei in timpul inotului. Este un element deosebit de util pentru incepatorii care nu stapanesc inca tehnica de respiratie in timpul inotului. Folosirea unei cleme de nas este destul de usor de facut. Se impinge pe nas cu podul orientat in sus. Apoi apasati capetele pe nari pentru a le prinde. Este bine ca sa folositi impreuna cu aceasta clema de nas si celelalte accesorii de protectie atunci cand inoti. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este sa va puneti mai intai casca de inot, apoi ochelarii de inot si, in sfarsit, clema de nas. Exista doua tipuri principale de agrafe ale nasului:

  • Primul tip - acesta este clema principala de nasului. Este confectionata dintr-o agrafa in formă de U cu margini captusite pentru a evita ranirea pielii. Este confectionata din sarma tare sau nailon, iar tampoanele sunt din latex, silicon sau TYR. Forma in forma de U a clemei preseaza cele doua nari impreuna, astfel incat sa le inchida si sa nu patrunda apa.
  • Al doilea tip este o clema de nas care include o curea din latex. Aceasta curea este atasata la ambele capete ale clemei. Cureaua ajuta la mentinerea clemei pe nas in timp ce inoti. De asemenea, previne pierderea clemei in apa atunci cand o scoti de pe nas.

Clema pentru nas - avantaje si dezavantaje

Clema de nas este unul dintre impornante accesoriipentru sporturile nautice utilizate la inot. Utilizarea unui clip de nas se reduce intr-adevar la preferintele personale. Unii inotatori de elita aleg sa le poarte, deoarece le permite sa opreasca intrarea apei in nas si ii poate ajuta sa faca un exercitiu subacvatic mai eficient. Altii prefera sa inoate fara o clema de nas. Nasul poate fi un instrument util daca vreti sa respirati in timpul antrenamentelor si competitiei, deoarece poate fi o modalitate buna de a asigura un aport mai eficient de oxigen in plamani.

  • Care sunt avantajele unei cleme de nas? Principalul avantaj al clemei pentru nas este ca nu permite apei sa intre in nas in timpul inotului, ceea ce va permite sa va concentrati asupra respiratiei doar prin gura. O agrafa de nas poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea oricaror reactii alergice la clor.
  • Care sunt dezavantajele unei cleme pentru nas? Cand utilizati o agrafa pentru nas, respiratia si, prin urmare, eficienta fizica generala scade. Un alt dezavantaj este ca poate retine apa in nas si contribuie la producerea de mucus. Utilizarea excesiva a unei agrafe de nas determina o persoana sa obtina oxigen si sa respire doar pe gura, ceea ce este un obicei rau de respiratie care poate deveni o deprindere.