Bicicleta de fitness este cu siguranta un aparat care ocupa una dintre primele pozitii cand vine vorba de antrenament acasa eficient cu rezultate pozitive. Cunoscuta si sub denumirea de bicicleta ergometru, simuleaza ciclismul, ceea ce o face extrem de potrivita persoanelor care au o zi lunga de lucru si nu au timp pentru antrenamentul dorit afara sau in sala de sport.

Constructia sa este o bicicleta montata static, fara roti iar sarcina poate varia de la mica la foarte mare, in functie de rezultatul pe care vrei sa-l obtii.


Beneficiile unei biciclete de fitness


Unul dintre principalele avantaje ale bicicletei de fitness este ca pe langa faptul ca atunci cand este folosita corespunzator, poate fi extrem de benefica pentru sanatate. Principalul avantaj pe care il puteti obtine din utilizarea unei biciclete de fitness acasa sau la sala, este efectul benefic asupra sistemului cardiovascular. Exercitiile cu bicicleta de fitness sunt asa-numitele antrenamente cardio, iar bicicletele de fitness apartin echipamentelor cardio din salile de sport.

Pe langa antrenamentul grozav pentru inima, bicicleta de fitness iti ofera o rezistenta ridicata a intregului corp. Iti antrenezi respiratia corecta si obtii tonifiere si detoxifiere completa dupa fiecare antrenament. Acest lucru reduce riscul de hipertensiune arteriala.

Antrenamentul cu bicicleta de fitness este probabil cel mai favorabil mod de a efectua exercitii si de a va intări semnificativ partea inferioara a corpului fara a va solicita articulatiile. Bicicletele de fitness sunt din ce in ce mai preferate de kinetoterapeuti dupa leziuni grave sau interventii chirurgicale si sunt destul de utile si utilizate in timpul procesului de reabilitare. Bicicleta de fitness ajuta la intarirea principalelor grupe musculare, inclusiv a muschilor spatelui, picioarelor si coapselor, precum si a muschilor din spatele coapsei. Pedaland bicicleta de fitness, efectuati doua miscari principale - tragere si impingere. Apasarea puternica a pedalelor intareste cvadricepsul, in timp ce tragerea in sus lucreaza gambele. Exercitiul cu bicicleta de fitness provoaca mult mai putina efort la genunchi, in comparație cu mersul cu o bicicleta obisnuita, care este adesea folosita pe suprafete neuniforme. Daca scopul tau este sa slabesti, bicicleta de fitness este unul dintre cele mai eficiente dispozitive pentru arderea rapida a caloriilor. O serie de studii arata ca antrenamentul cu o bicicleta de fitness intr-un ritm normal arde 210 calorii in 30 de minute.

Desigur, principalul motiv pentru a dota locuinta cu o bicicleta de fitness este acela de a slabi si de a-ti mentine forma dorita. Rezultatele utilizarii corecte si frecvente a bicicletei de fitness sunt palpabile si uimitoare inca din prima luna. Desigur, trebuie sa stiti ca atunci cand slabiti, pe langa miscarea activa si sport, este important sa va ajustati dieta alegandu-va cu atentie meniul si sa excludeti din acesta alimentele bogate in grasimi. Daca faci sport in mod regulat si iti urmezi dieta, rezultatele te vor surprinde plăcut. Obezitatea este o problema comuna astazi datorita faptului ca alimentele consumate, in special de persoanele cu viata de zi cu zi agitata, sunt sarace in vitamine, iar nivelurile ridicate de inlocuitori si conservanti ingreuneaza funcționarea corecta a organismului. Antrenamentul cardio cu bicicleta de fitness va ajuta impotriva obezitatii, va va intari muschii, va avea si un efect benefic asupra oaselor si articulatiilor, insa cea mai placuta senzatie dupa fiecare antrenament este contracararea stresului cronic pe care l-ati acumulat.

Daca esti serios si te antrenezi cu bicicleta de fitness constant, primele rezultate vor veni in doar doua saptamani, iar pe zi ce trece corpul tau va arde mai multe calorii si iti va intari muschii.


Avantajele bicicletei de fitness


Antrenament de rezistenta reglabil

Intarirea muschilor

Arde mai multe calorii si elimina rapid excesul de grasime

Imbunatatirea functiei cardiace si pulmonare

Antrenament lejer si comod

Previne si reduce aparitia venelor varicoase, protejand picioarele de staza sangelui si umflaturi

Oricine este foarte pasionat de ciclism iti va spune ca nu exista conditii mai bune decat mersul pe bicicleta in aer liber. Din pacate, nu toata lumea are timpul si conditiile perfecte pentru a se bucura de ciclism in aer liber. Adesea orele de lucru aglomerate si lungi nu permit conducerea frecventa pe distante lungi sau in parc. Una dintre principalele cerinte pentru ciclism in aer liber pentru rezultate maxime este aerul curat, iar in zilele noastre acest lucru se poate intampla in destul de multe locuri, din pacate. De aceea antrenamentul cu bicicleta de fitness nu este mai prejos cand vine vorba de conditii nefavorabile, mai ales pentru persoanele care isi permit antrenamentul doar in mediul de acasa care nu le ia mai mult de 30-40 de minute.

Un alt avantaj important al bicicletei de fitness este independenta sa fata de conditiile meteorologice. Ori de cate ori este frig sau ploua, oamenii se indreapta spre sala. Cu bicicleta de fitness de acasa, iti poti face antrenamentele dozate cu precizie in fiecare zi, indiferent de vreme, ceea ce face sa economisti timp si bani.

Rezistenta la mersul pe bicicleta de fitness poate fi reglata, in functie de propriile nevoi si dorinte. Unii vor sa pedaleze mai incet, dar cu mai multa rezistenta, in timp ce altii vor dori sa pedaleze mai repede cu o rezistenta mai mica. Indiferent ce preferi, bicicleta de fitness este un aparat cu adevarat util care are o serie de beneficii in urma utilizarii sale.