In acest articol va vom prezenta istoricul sosetelor termice, dezvoltarea lor inovatoare in timp, care sunt principalele marci pe care le oferim, caracteristici in compozitia produsului, principalele tehnologii utilizate pentru realizarea acestora, va vom oferi, de asemenea, recomandari cu privire la modul de mentinere a acestora sosete termice si vom raspunde la cateva intrebari pe care fiecare dintre voi le-a pus cel putin o data.

Aici este o poveste despre apartia si dezvoltarea ciorapilor termo:

    Sosetele termice au o istorie lunga. Nu sunt un produs aparut in urma cu un an sau doi, dimpotriva, au fost facute de pe vremea stramosilor nostri.
    Inca din cele mai vechi timpuri, poetul grec vechi Hesiod a impartasit faptul ca romanii purtau sosete lungi, tricotate din lana si astfel erau protejati de frig, in luptele grele luptate in timpul iernii. Aceasta practica a inceput in secolul al II-lea d.Hr.
    In antichitate tehnologia de productie era urmatoarea:
    Tricotat manual, in forma cilindrica, dupa care fiecare cusatura este tricotata manual. De la an la an, sosetele termice sunt create intr-o forma din ce in ce mai inovatoare si in cresterea abundentei. Astazi tehnologia de productie este extrem de inovatoare, respectand toate standardele si cerintele.
    Odata cu venirea iernii vine una dintre cele mai nedorite probleme - picioarele reci si degeraturi la degetele de la picioare. Aceasta problema se regaseste nu numai la femei, ci si la barbati. In astfel de zile, sosetele termice sunt cele mai sigure si mai accesibile.
    Abundenta de modele sosete pe care le oferim va va salva de aceasta problema, ajutandu-va sa va incalziti rapid si usor picioarele, si mentinand picioarele calde, va garanteaza ca va protejati de raceli.
    Sosetele pe care le oferim sunt de branduri de top in productia de produse similare, marci precum: Elbrus, HI-TECH, Lasting…

Sosetele oferite au doua grupe principale:

     Sosete termice din lana merino - sunt potrivite pentru schi si snowboard, alpinism, vanatoare si pescuit.
     Sosete termice cu compozitie - poliester de COOLMAX®, fibra de polipropilena COMTEX®, poliamida, Lycra - sunt potrivite atat pentru sporturile de iarna, cat si pentru utilizarea de zi cu zi.

    Ce sa stim inainte de alegerea sosetelor?

    De orice tip, alegand un model cu o anumita compozitie, ne este garantat sa alegem sosete antibacteriene si hidrofugante, care ne vor proteja picioarele de mirosuri si transpiratie.
    
    Sunt intradevar necesare?

    Da, sunt necesare deoarece mentinand picioarele calde, ne mentinem intregul corp cald si, cel mai important, reducem riscul de raceala si gripa, care ne ataca fara indoiala atunci cand nu suntem bine imbracati si picioarele noastre sunt reci.

    Cum sa alegi sosetele corecte

    Daca suntem intotdeauna reci, cea mai buna alegere sunt sosetele din lana merino, care raspunde automat la a treia intrebare, ce este lana merino?

    Ce este lana Merino?

    Lana Merino nu este doar lana, ci are proprietati speciale si este obtinuta de la o anumita rasa de oi, Merino. Acest tip de lana este cel mai preferat si utilizata de cei mai buni producatori. Are urmatoarele proprietati unice:
     Fin si moale la atingere.
     Exista diferite grade de grosime a fibrei, care este masurata in microni.
     19 microni este dimensiunea standard folosita la fabricarea sosetelor termice, iar cea de 16 microni este folosita pentru lenjerie termica - care           este atat de fina incat nu se simte pe corp.
     Regleaza si mentine temperatura corpului
     Nu provoaca transpiratia
     Absoarbe excelent umiditatea (pana la 30% din greutatea proprie)
     Previne mirosurile neplacute
     Protejeaza chiar si de razele ultraviolete.
     Proprietate antibacteriana.
     Tesatura usoara, dar in acelasi timp foarte calduroasa

    Cum se pastreaza produsele din lana merino

    Mentinerea acestui tip de lana nu este complicata, trebuie doar spalata la o temperatura maxima de 30 de grade, fara utilizarea unei centrifuge si cu detergent obisnuit. Nu folositi inalbitor si balsam!
    Va recomandam sa nu folositi un uscator, deoarece poate duce la contractia (compactarea) tesaturii, cel mai bun mod de a usca este cel natural, fara a se expune la lumina directa a soarelui.

    Sosetele termo oferite sunt in diverse zone de temperatura:

     De la +5 la -35 grade
     De la +20 la -10 grade

    Pentru schi, alpinism, plimbari lungi si diverse sporturi de iarna, recomandam sosete din prima zona (de la +5 la -35 grade).

    Tehnologiile utilizate la fabricarea acestor sosete sunt urmatoarele:

     bb-acril - fire acrilice durabile si puternice, oferind confort si protectie exceptionale.
     Comtex - fibra cu proprietati rezistente la hidrofugare, asigura o conductivitate ridicata si o absorbtie scazuta.
     Lycra - Fibra elastica a marcii comerciale  Ivista.

    Care este telul nostru?

    Ne straduim sa fim cat mai utili, oferindu-va tot ce este mai bun, deoarece obiectivul nostru este un client satisfacut! De aceea, de la noi, echipa Yako, veti primi nu numai sosete termice, ci si sfaturi de specialitate cu privire la utilizarea si intretinerea corespunzatoare a acestora.
    Si nu uitati, picioarele calde sunt cea mai scurta si usoara cale de a face un dus cald!

In sortimentele magazinului online Yakosport.ro vei gasi o gama variata de modele, culori si marimi de sosete termo click AICI