Bicicleta spinningAcest dispozitiv grozav este conceput sa se apropie cat mai mult de o simulare completa a ciclismului in conditii reale. De asemenea, ca si ciclismul in aer liber, bicicletele spinning au multe beneficii pentru intregul nostru organism. Utilizatorii folosesc dispozitivul pentru a-si antrena masa musculara, rezistenta, silueta frumoasa si chiar pentru divertisment acasa. Antrenamentul cu bicicleta spinning este complet, sigur si bland pentru articulatii. 

Mersul la sala sau mersul cu bicicleta clasica sunt alternative excelente unui antrenament. Insa daca esti ocupat sau vrei sa ai mai mult timp liber, si nu ai ocazia sa practici niciun sport, iti recomandam o oportunitate excelenta de a te antrena acasa.

Bicicleta spinning este unul dintre cele mai populare echipamente de fitness din salile de sport. Exista mii de utilizatori care incurajeaza utilizarea acestuia pentru a arde calorii, pentru a modela picioarele, soldurile si pentru a castiga forta fizica.

A avea unul acasa iti va oferi confortul de a nu pierde timpul sa mergi la sala, nici nu vei avea o taxa lunara si te poti antrena la ora care iti este cel mai convenabil. Exista multe beneficii de a avea o bicicleta spinning pentru uz personal.

  • Aparatul este compact si necesita mult mai putin spatiu decat alte echipamente cardio pentru acasa.
  • Incarcarea blanda a articulatiilor.
  • Intarirea sistemului cardiovascular - antrenamentul cu bicicleta spinning ajuta  la pierderea in greutate si cresterea densitatii masei musculare, precum si intarirea sistemului cardiovascular. Expertii spun ca un antrenament zilnic de 20 de minute te ajuta sa previi boli de inima sau boli cronice. Determina un metabolism crescut, care te protejeaza de diverse boli chiar si dupa ce termini antrenamentul.
  • Te vei simti grozav. Dupa 20-30 de minute de pedalat te vei simti euforic. Endorfinele care sunt eliberate in timpul se vor raspandi in tot corpul si te vor stimula. Daca observi ca esti dependent de spinning, nu-ti face griji. S-a demonstrat ca exercitiile fizice reduc depresia si imbunatatesc starea de spirit.
  • Consolidarea structurii osoase. Exercitiile de pedalare cu bicicleta spinning le vor face mai rezistente, iar caderile accidentale vor fi mai putin traumatice.

 

La toate acestea trebuie sa adaugati urmatoarele beneficii. Cu o bicicleta spinning acasa vei economisi multi bani pentru ca nu trebuie sa mergi la sala si sa platesti taxe lunare care pe termen lung te vor costa mai mult decat o bicicleta spinning personala.

Antrenament complet al corpului. Crezi ca folosirea unei biciclete spinning va aduce beneficii doar picioarelor si coapselor, dar nu este asa. Daca apuci ghidonul si te ridici in timpul antrenamentului, vei lucra la spate, brate, umerii si muschii abdominali in diferite grade.

Arderea caloriilor. Pe masura ce slabesti, vei arde intre 400 si 1500 de calorii la pedalare, in functie de condiția ta fizica, de intensitatea exercitiului si de durata antrenamentului. Pentru majoritatea oamenilor, aceste calorii reprezinta o masa pe zi, astfel incat va asigura un deficit caloric stabil in organism.

 

La ce sa te uiti atunci cand cumperi?

 

Cand cumparati o bicicleta spinning, cel mai bine este sa va interesati de caracteristicile oferite de diferite modele, astfel incat sa puteti fi sigur ca achizionati un produs de inalta calitate. Tehnologia este foarte avansata, iar producatorii de biciclete spinning concureaza in mod constant, oferind cele mai bune si cele mai moderne functii.

 Bicicleta spinning green

  • Afisaj digital - prezenta unui computer sau a unui afisaj digital care arata rotatiile pe minut, timpul, nivelul de rezistenta si distanta parcursa. Aceste citiri sunt foarte utile pentru a va urmari performanta. Nu toate bicicletele spinning sunt echipate cu un computer dar nu inseamna ca nu vei putea sa efectuezi un antrenament bun, totusi este un plus care optimizeaza exercitiul si il diversifica.
  • Personalizare - Puteti alege unele dintre componente si acest lucru va va adauga nota personala si va va face sa va simtiti mai confortabil. De exemplu, va puteti alege propriile manere, scaun, pedale etc. Acest lucru va va ajuta cu siguranta sa va bucurati mai mult de sportul preferat.
  • Rezistenta variabila – Una dintre cele mai importante functii, deoarece nu veti dori intotdeauna sa pedalati cu aceeasi viteza fara a modifica dificultatea. Cu functia de schimbare a rezistentei, utilizatorul poate regla nivelul pentru a face antrenamentul mai usor sau mai obositor. Puteti schimba intensitatea, sa urcati sau sa coborati. Mecanismele de rezistenta sunt diferite, la diferite biciclete spinning.
  • Volanta - trebuie sa alegeti greutatea volantei potrivita pentru bicicleta dvs. de spinning. O volanta prea usoara nu este recomandat pentru ca nu va avea prea mult efect de la antrenamentul tau. Un alt lucru, cand efortul pe care il depui este prea mic, se pierde realismul ciclismului real. O volanta prea greu va va face antrenamentul dificil si neplacut. Alegeti o volanta de greutate medie si va va oferi o experienta cu adevarat realista. Greutatea volantei este de obicei impartita in trei categorii - usoara, medie si grea pentru a facilita pedalarea.
  • Manere, pedale si scaun reglabile - aceasta este o caracteristica foarte importanta, astfel incat sa puteti obtine rezultate maxime la exercitii si sa va protejati de ranirile legate de o postura necorespunzatoare. Unul dintre avantajele unei biciclete spinning fata de o bicicleta clasica este ca fiecare dintre aceste parti poate fi reglata ceea ce face dispozitivul confortabil, personalizat corpului tau.
  • Capacitate de incarcare - aceasta este greutatea utilizatorului. Majoritatea bicicletelor spinning sunt in intervalul intre 120 si 150 kg. Va recomandam sa alegeti o capacitate putin mai mare decat greutatea dumneavoastra.
  • Garantia oferita - unele componente ale bicicletei spinning sunt scumpe, asa ca este important sa stiti care este garantia oferita. Nu este indicat sa cumperi un astfel de aparat la mana a doua decat daca esti un expert si te asiguri ca nu ai probleme sau detalii care sa conduca apoi la costuri mai mari.

 

In cele din urma, trebuie sa clarificam o conceptie gresita comuna. Foarte des oamenii cred ca bicicleta statica si bicicleta spinning sunt unul si acelasi lucru. Exista mai multe diferente principale intre cele doua dispozitive. Cu o bicicleta statica, roata continua sa se invarteasca chiar daca nu mai pedalezi din cauza inertiei. Pedalarea bicicletei necesita efort constant asupra pedalelor. De asemenea, puteti regla inaltimea ghidonului si a scaunului, dar nu si distanta dintre ele. La randul sau, bicicleta de spinning permite reglarea atat a inaltimii, cat si a distantei, ceea ce va permite sa va schimbati postura si sa incarcati mai multe si diferite grupe musculare.

In gama noastra veti gasi cele mai noi modele de biciclete de spinning cu manopera si materiale de calitate, design modern si tehnologii click AICI