geaca pentru ski ElbrusPreferintele pentru skiul alpin cresc in fiecare an, iar pasionatii sporturilor de zapada se inmultesc. Pentru a experimenta adevarata placere a acestei distractii pe zapada, trebuie sa aveti echipamentul necesar, din care o parte este geaca de ski corespunzatoare. Acum vom afla care sunt caracteristicile acestui tip de geaca si care sunt principalele puncte dupa care sa ne ghidam atunci cand alegeti?


Ce este special la o geaca de ski?


Desi geaca de ski arata foarte asemanator cu omoloagele obisnuite de zi cu zi, au cateva trasaturi care le deosebesc. In primul rand, la fabricarea unei geci de ski se foloseste o tesatura cu membrana impermeabila adecvata. Acesta, pe de o parte, permite evaporarea transpiratiei corporale, astfel incat sa asigure o ventilatie naturala, iar pe de alta parte, impiedica patrunderea apei din exterior in geaca de ski. In acest fel, ramai uscat si cald, indiferent de conditiile de mediu.

O alta caracteristica importanta la o geaca de ski este capacitatea ei de a respinge murdaria si vantul, care este visul oricarui schior incepator sau avansat.


La ce sa te uiti atunci cand alegi?


Exista cateva puncte principale de referinta carora ar trebui sa li se acorde mai multa atentie atunci cand alegeti o geaca de ski:

  • Gradul de rezistenta la apa (Waterproof) – acest indicator se vede pe eticheta si este indicat in milimetri. Alegerea se bazeaza pe conditiile climatice din regiunea dumneavoastra;
  • Rezistenta la zapada - zapada si apa aluneca pur si simplu pe material, dar nu patrund. Daca esti un schior incepator, asta implica si mai multe cazaturi, iar acest factor este important;
  • Gradul de circulatie a aerului (respirabilitatea) - exista o optiune pentru prezenta unor deschideri suplimentare pentru circulatia naturala a aerului sub brate sau absenta acestora.


Care sunt modelele cele mai populare?


Dupa materialul folosit la umplere, exista doua tipuri de geaca de ski: cu puf natural si cu material sintetic. Cand conditiile meteo din regiunea ta sunt aspre iarna sau esti cu sange rece, este mai bine sa iei un model cu puf de gasca sau de rata, care sa-ti tina eficient de cald tot timpul. Modelele cu material sintetic sunt umplute cu produse sintetice care au proprietati izolante mai slabe si, prin urmare, sunt mai putin voluminoase decat cele cu puf natural. Desigur, acestea din urma sunt și optiuni mai ieftine.


De ce sa cumpar de la Yakosport.ro?


Daca va cautati o geaca de ski de calitate superioara, este foarte recomandat sa fiti atenti la ofertele noastre. Suntem reprezentantul exclusiv al brandului Hi-tec si pentru asta avem ocazia de a oferi cele mai bune preturi si calitate excelenta garantata chiar de brand. Livrare rapida pentru comenzi online. Profita acum!