Oricine a vizitat muntii in zilele reci de primavara sau toamna stie cat de importanta este imbracamintea. Este extrem de important sa aveti o geaca de calitate si de incredere care sa va protejeze de frig si ploaie.

Cum sa te imbraci pentru a fi cald si confortabil in acelasi timp?

Raspunsul la aceasta intrebare se numeste softshell. Softshell este numele materialului din care sunt realizate popularele geci, pantaloni si alte echipamente de camping de astazi. Este creat de nevoia de a gasi un compromis eficient intre protectia impotriva factorilor externi - vant si ploaie - si indepartarea umezelii din corp. Prin urmare, Softshell este alcatuit din doua straturi: exterior si interior. Stratul exterior are un fir speciala din nailon sau poliester, ceea ce il face rezistent la vant si impermeabil cu intensitate redusa a ploii, dar nu complet impermeabil. Stratul interior este realizat din microfleece, a carui sarcina principala este de a regla transferul de caldura si de a elimina umiditatea. Aceste calitati fac geaca softshell o parte obligatorie a echipamentului atunci cand calatoriti in timpul sezoanelor de tranzitie. Unele modele sunt potrivite si pentru anotimpurile de vara si de iarna. Marele avantaj al geaca softshell este ca combina caracteristicile unei lana calda si a unui strat exterior de imbracaminte.

Sa rezumam pe scurt avantajele jachetelor softshell:

  • rezistent la vant
  • rezistent la ploaie slaba sau zapada
  • material respirabil cu permeabilitate la vapori exceptionala
  • pastreaza in mod optim caldura corpului
  • usor si elastic, permit libertatea maxima de miscare
  • potrivit atat pentru turism, cat si pentru viata de zi cu zi
  • poate fi purtat ca imbracaminte exterioara sau ca strat intermediar de imbracaminte

Daca muntii sunt a doua ta casa, atunci o geaca softshell ar trebui sa fie cu siguranta in garderoba ta de calatorie! Veti gasi o selectie larga de geaca softshell pentru dama click AICI, si pentru barbati click AICI