Vrei sa slabesti, sa dezvolti masa musculara sau doar sa te tonifiezi, dar nu vrei sa platesti un abonament scump la un club de fitness? Atunci este timpul sa incepeti antrenamentul cu un kettlebell. Acestea sunt greutati compacte pentru antrenament in principal pentru partea superioara a corpului. Kettlebell-urile sunt potrivite atat pentru barbati, cat si pentru femei.

kettlebell exercise 5

Pot fi folosite chiar si de femeile insarcinate, copii si varstnici. Te poti antrena cu ele in confortul casei tale, iar antrenamentul in sine nu necesita mult timp.

Kettlebell-urile ar trebui sa fie prezente in fiecare antrenament al pasionatilor de fitness si culturisti. Au greutati diferite, iar daca esti incepator poti incepe cu o greutate mai mica si apoi sa o cresti putin cate putin. Kettlebell-urile in sine sunt compacte si usor de utilizat. Nu ocupa aproape deloc spatiu si le puteti pastra in casa sau in garaj. Daca afara vremea este buna, puteti face un antrenament grozav cu ele in aer liber.


Scopul kettlebell-urilor

kettlebell exercise 4

Va dezvoltati muschii spatelui

Va dezvoltati muschii bratelor

Va imbunatatiti aspectul fizic

Sprijina pierderea in greutate.


S-a dovedit ca, kettlebell-urile sunt un mijloc excelent de restabilire a unei forme fizice bune, de tonifiere a corpului si de construire a muschilor. Nu este nevoie sa vizitati sala de sport in fiecare zi sau sa cumparati echipamente de fitness scumpe. Luati doar doua greutati kettlebell si asta va fi suficient pentru a incepe modelarea corpului dorit. Chiar daca sunteti un pasionat de fitness, acest tip de greutati va fi o alegere excelenta pentru dvs., deoarece va va diversifica antrenamentele.kettlebell exercise 3

Daca vrei sa slabesti, folosirea kettlebell-urilor este o investitie excelenta in succesul tau. Ele te vor ajuta sa topesti grasimea, sa-ti recapete tonusul si sa fii mai energica. Kettlebell-urile sunt cea mai buna optiune la orice program de slabire, impreuna cu o dieta adecvata. De asemenea, va vor ajuta daca doriti sa va cresteti puterea muschilor si sa fiti mai rezistent.


Care muschi sunt intariti?


In functie de ce exercitii efectuati, puteti incarca intregul corp. Sunt folosite atat partea superioara, cat si cea inferioara a corpului. Se poate spune ca muschii bratelor, umerilor si spatelui sunt in principal stresati, dar s-a dovedit ca, kettlebell-urile functioneaza foarte bine pentru muschii feselor si coapselor.

kettlebell exercise 2

Ce exercitii se pot face?


Datorita eficientei lor, aceste greutati sunt folosite atat de incepatorii care doresc sa arda grasimi, cat si de sportivii de anduranta. Exercitiile pe care le poti face sunt variate – poti sa faci genuflexiuni cu ele, sa faci sarituri, flotari si alte exercitii. Unul dintre cele mai cunoscute exercitii este front swing sau front max.


Ce este diferit fata de gantere?


Principala diferenta este aderenta si capacitatea de a controla greutatea. Pentru unele persoane, ganterele sunt mai confortabile deoarece greutatea este distribuita pe ambele parti ale manerului. Pentru alti cursanti, manerul unui kettlebell este mai confortabil. Ne putem uni in jurul parerii ca in diferite exercitii unele sunt mai confortabile decat altele. 


Ce greutati sunt potrivite pentru antrenament?

kettlebell exercise 1

Acest lucru este strict individual si depinde de cat timp faci exercitii fizice si de ce greutate ai. Antrenamentul cardio este obositor, necesita mai multe repetari si de aceea greutatea ar trebui sa fie mai usoara.


Sunt potrivite pentru antrenamentul acasa?


Sunt foarte potrivite pentru uz casnic deoarece nu ocupa spatiu, iar cu ele iti poti antrena aproape tot corpul. Daca va este teama ca pot deteriora pardoseala, utilizati tampoane.


Eziti cu privire la cate kilograme sa iei?


Greutatea se bazeaza in principal pe rezultatele pe care doriti sa le obtineti, precum si pe greutatea si fizicul dvs. Pentru exercitiile cardio, pentru a slabi sau a obtine o tonifiere mai evidenta, este bine sa alegeti un model usor, astfel incat sa puteti face mai multe repetari ale exercitiilor. De exemplu, genuflexiunile exercita o presiune asupra coapselor si sunt unul dintre cele mai bune exercitii pentru partea inferioara a corpului. Daca vrei sa castigi masa musculara si sa-ti cresti forta, poti alege si un kettlebell mai greu, cu care sa faci mai putine repetari, dar mai complete si mai corect executate.


Magazinul online Yakosport.ro ofera o mare varietate de aceste produse. O gama larga de greutati, culori si modele la preturi imbatabile. Puteti vizualiza AICI