Aparatele de vibromasaj devin din ce in ce mai populare in randul antrenorilor si prezenta lor in sali de sport devine aproape obligatorie. Functia lor este de a emite vibratii cu frecvente diferite si in directii diferite, datorita carora cursantul isi poate antrena muschii, precum si sa stimuleze limfa si descompunerea excesului de grasime. Antrenamentul cu aparatul de vibromasaj poate reduce durata totala a antrenamentului cu pana la doua treimi, ceea ce face ca acest tip de echipament sa fie unul dintre cele mai preferate pentru persoanele cu un program incarcat. Una dintre cele mai bune marci care produce aparate de vibromasaj este inSPORTline. De-a lungul timpului, acestea si-au dovedit eficienta si calitatea si sunt cele mai preferate de consumatori.


 Antrenamentul cu aparatele de vibromasaj poate fi atat izometric, cat si dinamic.


Antrenamentul izometric consta in luarea unei anumite pozitii si mentinerea unui anumit timp, cum ar fi luarea unei pozitii superioare mijlocii si inferioare, ghemuit cu genunchii usor indoiti, sau pozitionarea pe platforma de vibromasaj sprijinit intr-o palma si un picior, precum si statul intr-un picior usor flexat pentru o perioada scurta de timp. In timpul antrenamentelor dinamice pe platforme de vibromasaj pot fi efectuate anumite exercitii, precum diferite variante de flotari, genuflexiuni si multe altele, permitand combinarea miscarii exercitiului cu vibratiile aparatului. Datorita aparatelor de vibromasaj cu un antrenament de doar 10 minute pe zi de 6 ori pe saptamana amelioreaza starea pacientilor cu Parkinson si scleroza multipla, precum si a persoanelor bolnave de lunga durata care risca sa piarda masa musculara sau densitatea osoasa. Aparatele de vibromasaj ajuta chiar si dupa recuperarea postpartum (dupa nastere) prin efectuarea de exercitii speciale pe platforma de vibromasaj, pentru intarirea rapida a muschilor planseului pelvian.



Pe termen scurt, beneficiile antrenamentului cu aparate de vibromasaj sunt:

• Incarcati mai multe fibre musculare decat antrenamentele standard.

• Recuperare mai rapida si mai buna.

• Imbunatatirea functionarii sistemelor circulator si limfatic.


Beneficiile pe termen lung ale aparatelor de vibromasaj sunt din ce in ce mai interesante:

  • Creste puterea musculara fara a suprasolicita oasele, articulatiile si tendoanele.
  • Metabolism mai rapid
  • Suprimarea hormonului de stres (cortizol) si respectiv cresterea hormonului fericirii (serotonina) si respectiv hormonului de crestere.
  • Cresterea densitatii osoase
  • Niveluri mai scazute de grasime subcutanata
  • O piele mai frumoasa si mai neteda datorita stimularii productiei mai mari de colagen.
  • Indepartarea celulitei


Un studiu de un an din 2009 a demonstrat eficacitatea aparatelor de vibromasaj ca mijloc de combatere a excesului de grasime. S-a dovedit ca aparatele de vibromasaj ajuta la combaterea excesului de greutate. Studiul are loc la Universitatea din Atverpen, Belgia, care a implicat 2 grupuri de femei supraponderale. Un grup de femei urmeaza o dieta sanatoasa si efectueaza exercitii cu aparate de vibromasaj. Celalalt grup a urmat si el aceeasi dieta, dar a efectuat exercitii conventionale. La sfarsitul perioadei de 6 luni, femeile din grupul care foloseau aparate de vibromasaj au pierdut in medie 11% din greutatea corporala, iar celalalt grup a pierdut in medie 7% din greutatea totala. In plus, femeile din primul grup au pierdut mai multa grasime in abdomen si solduri. In urmatoarele 6 luni de studiu, grupul care folosea aparate de vibromasaj si-a mentinut greutatea si rezultatele obtinute. Studiul demonstreaza ca folosirea aparatelor de vibromasaj in combinatie cu o alimentatie sanatoasa ajuta la slabit mai rapid si mai eficient.

Este bine sa aveti primele exercitii pe un aparat de vibromasaj sub supravegherea unui instructor sau a unei persoane familiarizate cu tehnica corecta de efectuare a exercitiilor, pentru ca daca este folosit incorect, va puteti face mai mult rau rau decat bine.

Propunerile noastre de aparate de vibromasaj sunt o combinatie intre manopera de calitate, tehnologie moderna, materiale si design, conditii deosebite si o garantie a preturilor accesibile. Puteti vizualiza si alege de AICI.