Antrenamentul cu banda de alergare este cel mai eficient. Rezultatul unui antrenament depinde nu numai de viteza si distanta, ci si de tipul si structura alergarii, de modul in care a fost efectuata – cu  raport intre lungimea si frecvența pasului, pe ce panta. Pasul mai mare necesita o extensie mai puternica si implicarea muschilor extensori ai membrelor inferioare, iar acest lucru duce la oboseala rapida. De asemenea, este important cum sa calcati - pe calcai, pe tot piciorul sau pe partea din fata a acestuia. Viteza redusa presupune contactul calcaiului cu pista. Acest lucru necesita folosirea unor pantofi de alergare corespunzatori.

Urcarea unei pante activeaza mai mult muschii feselor, iar coborarea ei, partea din fata a coapselor. Trebuie sa stiti ca alergarea pe banda de alergare solicita mai putin muschii si sistemul musculo-scheletic implicat decat alergarea pe o pista. Acest lucru se datoreaza miscarii inapoi si in acest sens capacitatii de a mentine pozitia corespunzatoare a corpului fara a fi nevoie de o impingere atat de puternica. Reactia la impact a piciorului solicitat pe banda de alergare este mai mica decat la contactul cu un suport static, rigid. Prin urmare, daca puteti folosi o banda de alergare - aceasta va va permite sa mentineti usor pozitia corecta a corpului si a picioarelor si sa reduceti riscul de ranire. Recomandat este sa folositi pantofii de alergare potriviti.

Foarte important pentru cei care planuiesc sa-si ia banda de alergare este ce conditii trebuie sa indeplineasca banda de alergare profesionala:

1. Stabilitate - Trebuie sa aiba o constructie masiva si o capacitate de incarcare suficienta

2. Putere - Motorul sau trebuie sa fie AC si cel putin 3,5 cai putere. 

3. Moliciune si calitati elastice ale suportului ce sustine banda.

4. Siguranta - Este obligatoriu sa aveti un buton de oprire intr-un loc comod pentru utilizator.

5. Schimbarea pantei - traseele bune trebuie sa se poata schimba de la 0 ° la 7 °. Pentru cel mai bun, intervalul este de la -5 ° la 22 °.

6. Disponibilitatea programelor - Pe langa reglarea manuala a indicatoarelor, benzile de alergare profesionale ofera programe suplimentare cu o focalizare diferita.

7. Putere - Fii mereu interesat de ce garantii ofera producatorul.

8. Service - Producatorul poate livra rapid piese de schimb?

Toate acestea le gasesti online  click AICI!