In acest articol de blog am incercat sa descriem cat mai pe scurt lucrurile importante legate de alegerea cortului. Am sistematizat principalele lucruri acoperind urmatoarele subteme:

1. Ce tipuri de corturi exista?

    • Familie
    • Camping
    • Тrekking
    • Еxtreme
    • De plaja

2. Cum sa alegi un cort de familie potrivit?

3. Ce este trekking si cortul de trekking?

4. Ce este important la corturile extreme?

5. Ce factori sunt de luat in considerare atunci cand alegeti un cort?

6. Ce sa iei cu tine cand campezi cu un cort?


Cortul este unul dintre cele mai importante accesorii pentru fiecare iubitor de camping, drumetii si petrecerea timpului in natura. Va permite sa petreceti noaptea intr-un mediu protejat intr-o oarecare masura de conditiile externe si de factorii meteorologici. Cortul de calitate si de incredere va face plimbarile dumneavoastra turistice mult mai sigure, placute si confortabile. In randurile urmatoare vom avea in vedere factorii de care trebuie sa se tina seama la alegere, precum si principalele tipuri de corturi disponibile pe piata. Veti afla si de ce cumpararea unui cort din magazinul YAKOSPORT.RO este cea mai buna optiune posibila pentru dvs.


Ce tipuri de corturi exista?


Vom lua in considerare doar cele mai populare tipuri de corturi disponibile pe piata. Acestea sunt: de familie, expeditie, corturi pentru camping si trekking, precum si plaja. Vezi ce trebuie sa stii despre tipurile de cort in cauza:

1. Cort de familie - asa cum sugereaza si numele, cortul de familie este conceput pentru ocaziile in care intreaga familie se aduna pentru camping sau drumetii in natura. Articolele de acest tip gazduiesc de obicei 4 pana la 8 persoane. Acestea ofera spatiul necesar pentru dormit si sunt rezistente la apa, vant si alti factori externi.

2. Cort de camping - sunt disponibile pe piata modele de corturi, concepute special pentru nevoile camperilor obisnuiti. Sunt triple sau cvadruple si, de obicei, exista spatiu pentru depozitarea bagajelor.

3. Cort de trekking - trekkingul defineste drumetia, efectuata in zone muntoase sau inaccesibile. Cortul pe care il vei cumpara pentru trekking trebuie sa fie usor, compact pe de o parte si sa nu iti impiedice miscarea in timpul drumetiei, iar pe de alta parte - sa fie stabil si rezistent la principalii factori si influente atmosferice.

4. Cortul extrem/de expeditie - in cortul de expeditie este de cea mai mare importanta cea mai simpla constructie, care poate rezista la ploi sau vanturi puternice. Expeditiile se desfasoara in general in orice perioada a anului, astfel incat calitatea si fiabilitatea cortului achizitionat nu trebuie compromise.

5.Corturi de plaja - copertine - copertina este un tip de cort care este folosit ca baldachin sau paravan pentru a proteja de soare. Este potrivit pentru cazurile in care faci un picnic in natura sau esti pe plaja.

In randurile urmatoare vom acorda o atentie deosebita corturilor de familie, corturilor de trekking si corturilor extreme.

Corturi de camping cu mai multe locuri sau de familie

oferim o gama larga de corturi de familie de inalta calitate, potrivite pentru campingul familiei tale. Am creat propria noastra gama de corturi de familie care pot gazdui intre 4 si 8 persoane. Sunt proiectate pentru o instalare usoara si sunt rezistente la vant si apa. Au suficient spatiu pentru dormit. Corturile noastre sunt o solutie tehnologica de camping, pentru intreaga familie.


cort hi-tec-new-tural-6

Cum sa alegi un cort de familie potrivit?


Pentru a asigura o experienta placuta de campare, este important sa alegeti cortul potrivit pentru familie. Aceasta va fi casa ta temporara, departe de casa, si locul unde vei dormi, te vei odihni si vei depozita majoritatea echipamentului. Iata cum sa alegi cortul perfect pentru familie.

Exista doua stiluri principale de cort de familie. Primul este tip cabina care are pereti verticali si creeaza o senzatie de deschidere. Daca spatiul este important sau daca planuiesti sa petreci prea mult timp in cortul familiei, atunci acesta este stilul tau. Principalul dezavantaj aici este ca forma nu este foarte rezistenta la vanturi puternice si furtuni. Al doilea tip de cort de familie este in forma de cupola. Pentru unii, pot parea claustrofobe, dar sunt foarte rezistente la condițiile meteorologice. Daca va fi folosit doar pentru somn, acest tip de cort de familie este ideal. Amintiti-va ca veti avea nevoie de spatiu de depozitare pentru rucsacuri si bagaje, asa ca este bine sa alegeti un model cu putin spatiu in plus.

Intrarea si iesirea din cortul de familie poate parea simplu, dar exista cateva caracteristici carora ar trebui sa le acordati atentie. Familiile cu copii mici pot prefera o singura intrare pentru ca este atat de usor de urmarit cine intra si cine iese, dar in alte cazuri cortul de familie cu doua intrari este mult mai potrivit, oferind un plus de confort si autonomie. Multe modele de corturi de familie ofera si vestibule la fiecare intrare, ceea ce este util în multe feluri. Ele ofera umbra in zilele caniculare si protejeaza de conditiile meteorologice. Un alt avantaj este ca poti lasa incaltamintea umeda, hainele si accesoriile fara a aduce noroi si apa in cortul familiei.

Caracteristicile si consideratiile suplimentare de avut in vedere atunci cand alegeti un cort de familie sunt:

cort Vango ARK300
  • Ferestre din plasa si acoperis – in cazul in care cortul de familie este pozitionat la soare toata ziua, ferestrele din plasa vor asigura ventilatia atat de necesara. Unele modele de corturi de familie au acoperisuri din plasa, ceea ce poate reduce semnificativ condensul care se formeaza in serile reci.
  • Buzunare - Toata lumea se bucura de putin ajutor pentru a ramane bine organizat. Buzunarele sunt comode pentru articole importante, cum ar fi lanterne, cheile masinii si telefoanele.
  • Port de alimentare - Unele variante ale cortului de familie au un port special cu fermoar pentru cablurile de alimentare.
  • Greutatea - nu este atat de importanta atunci cand calatoriți cu masina, dar atunci cand campati in timpul unei drumetii, greutatea este extrem de importanta.
  • Constructie durabila - verificati intotdeauna cusaturile si fermoarele, care sunt de obicei primele care sunt deteriorate.

Faceti cateva cercetari pentru a determina ce stil si dimensiune ar fi cele mai potrivite. Daca unul dintre prietenii tai are un cort de familie pe care l-ar recomanda, ia-l cateva zile pentru un test in curte. Astfel vei afla rapid ce iti place si ce nu.

Tipuri de cort de familie in functie de dimensiune

Cea mai des folosita metoda de dimensionare a unui cort de familie este evaluarea capacitatii de dormit. Cand campezi in familie nu esti interesat sa folosesti cortul in acelasi mod ca si turistii. Vei dori sa ai suficient spatiu atunci cand te intinzi. De asemenea, vei prefera sa pastrezi echipamentul in interiorul cortului de familie. Dimensiunea cortului de familie incepe cu un cort pentru 4 persoane. Pentru a obtine un confort maxim, se recomanda deseori reducerea capacitatii nominale. Regula simpla pentru a reduce capacitatea de dormit a unui cort de familie scazand 2 din capacitatea nominala pentru a face mai confortabil sa dormi. Aceasta regula functioneaza surprinzator de bine pentru modelele cu capacitate de dormit de la 4 la 8 persoane, care sunt cele mai comune dimensiuni. Se aplica in principal adultilor si adolescentilor. Dupa aplicarea acestei reguli, cortul de familie se va simti in continuare „plin”, dar nu „aglomerat” ca loc de dormit. In loc de cei 4,5 metri patrati de persoana pe care ii ofera corturile obisnuite, camperii mai in varsta prefera mai degraba 7,5 pana la 9 metri patrati de spatiu de dormit si de locuit. Aceasta ofera spatiu pentru un sac de dormit dreptunghiular mare, saltea pneumatica, pentru relaxare, plimbari intre locurile de dormit si pentru intretinerea unor echipamente personale.

Corturile de familie cu mai mult de patru laturi ofera o capacitate de dormit redusa pentru dimensiunea suprafetei podelei, dar pot oferi si o experienta unica de camping. Ele sunt adesea hexagonale sau octogonale si formeaza ca un simplu hexagon sau alt poligon. Fara podea dreptunghiulara si pereti lungi, camperii vor trebui cel mai probabil sa doarma mai departe de pereti, creand astfel spatiu de depozitare. Ferestrele din numerosii pereti ai acestor modele de corturi de familie pot oferi o vedere panoramica asupra imprejurimilor. Unele tipuri mari de corturi de familie pot avea o forma similara cu litera L, V, T, X sau Y. Camperii vor trebui sa estimeze suprafata podelei si lungimea peretilor pentru a determina o capacitate confortabila de dormit.

cort Vango ARK400 4 persons


Inaltimea cortului de familie este, de asemenea, un aspect important pentru confortul campingului. Inaltimea si marimea sunt strans legate. Cu cat cortul de familie este mai mare, cu atat este mai sus.

  • Pentru pozitia asezat 3'(36") (0,9 m) - camperii vor putea doar sa se aseze, sa se intinda sau sa se tarasca in interior. Se gaseste in principal la versiunile pentru 1 pana la 3 persoane.
  • Pentru pozitia in genunchi 4'(48") (1,2 m) - camperii vor putea sa ingenuncheze, sa se aseze, sa se intinda sau sa se tareasca in cortul de familie. Se gaseste in principal cu o capacitate de 3 pana la 4 persoane.
  • Pozitia aplecat 5 '(60") (1,5 m) - o persoana va putea sa se ridice pentru a se imbraca, dar nu va putea sta complet vertical in cortul de familie si va trebui in schimb sa se aplece. Acestea au in principal o capacitate de 5 pana la 6 persoane.
  • Verticala 6 '(72") (1,8 m) - Majoritatea camperilor adulti vor putea sa stea pe picioare fara sa se aplece in centru, dar probabil ca va trebui sa se aplece cand sunt mai aproape de pereti.
  • Pozitia in picioare 7 '(84") (2,1 m) - Camperii adulti vor putea sa stea si sa mearga liber in cea mai mare parte a cortului familiei, fara a intra in contact cu orice material de pe tavan. Acestea sunt adesea corturile de familie o capacitate de dormit de 8 sau mai multe persoane.

O alta modalitate de a determina dimensiunea unui cort de familie este prin dimensiunile mari, medii si mici cu care oamenii sunt obisnuiti de la haine si alte echipamente de camping.

  • Cort mic de familie - Micul cort de familie se intinde pe o suprafata de aproximativ 6 metri patrati. Toti peretii cortului mic de familie trebuie sa aiba 2,5 m lungime sau mai scurti.
  • Cort de familie de dimensiuni medii - Un cort de familie de dimensiuni medii poate incapea intr-o suprafata de 9 metri patrati. Daca cortul familiei are mai mult de 4 laturi, podeaua trebuie proiectata astfel incat sa se potriveasca pe un patrat de 3x3 m.
  • Cort de familie mare - cortul de familie mare se incadreaza pe o suprafata de 14 metri patrati. Acestea sunt adesea modele cu doua camere, deoarece sunt suficient de mari pentru a fi impartite in camere cu 2 dormitoare.
  • cort Vango Icarus 500 5 personsCort de familie X-mare - se potriveste pe o suprafata de aproximativ 20 de metri patrati. Acest tip de cort de familie poate gazdui intre 8 si 10 persoane.

XX cel mai mare, imens, cort de familie - Un cort de familie de dimensiunea XX va avea un set de pereti care sunt mai lungi de 15 inchi.

Corturile de trekking, pe de alta parte, sunt concepute pentru a fi usoare si compacte. Sunt fabricate din materiale durabile, ofera stabilitate ridicata in conditii meteorologice nefavorabile. Toate corturile noastre sunt puternice si stabile, astfel incat sa va puteti bucura de aventurile voastre.


Ce este trekking si cortul de trekking?

Trekking este termenul folosit pentru a desemna o clasa speciala de turism, care este mai solicitanta mental si mai dificila decat majoritatea calatoriilor turistice. Este o drumetie lunga si dificila, care implica un teren dificil. De asemenea, trebuie luate in considerare unele nuante geografice. Termenul este utilizat pe scara larga in Asia, in special pentru a desemna drumetii lungi de mai multe zile in muntii Himalaya (de exemplu, Nepal) sau junglele din Asia de Sud-Est (de exemplu, Borneo sau Indonezia). Este o experienta in aer liber mai riguroasa, conceputa pentru a va testa abilitatile si rezistenta. Deci, la cel mai elementar nivel, turismul este mersul pe jos, iar drumetia este o activitate de mai multe zile pe care trebuie sa o planificati luni sau chiar ani inainte..

Echipamentul adecvat este unul dintre elementele principale caruia ar trebui sa ii acordati mare atentie atunci cand va imbarcati in acest tip de aventura. Alegerea unui cort de trekking este vitala. Alegerea cortului de trekking potrivit este o necesitate, fiind locul pentru odihna si somn, precum si protectie de vreme rea.

Cum sa alegi un cort de trekking?

Dupa cum am subliniat, cortul de trekking este o parte esentiala a echipamentului necesar pentru drumetiile lungi. In randurile urmatoare vom lua in considerare cateva dintre principalele caracteristici la care trebuie sa fim atenti atunci cand alegem unul.


cort Vango Icarus 600 6 personscort Hi-tec tondo● Pretul unui cort de trekking - pretul este unul dintre factorii principali la fiecare achizitie. Insa daca dorim sa folosim cortul de trekking cat mai mult timp, fara sa ne ingrijoram de calitatile si rezistenta lui, este bine sa punem deoparte un buget mai mare pentru a ne asigura calitatea.

● Conditiile meteorologice - un cort de trekking poate face fata mai mult sau mai putin conditiilor de vreme rece sau ploioasa. Rezistenta la apa este masurata in unitati de milimetri, coloana de apa. Cortul de trekking poate fi impartit pe tipuri, in functie de numarul de anotimpuri in care poate fi folosit. Exista tipuri de corturi de trekking de doua, trei si patru sezoane. Cele de doua anotimpuri sunt ideale pentru temperaturi calde, dar nu fac fata bine conditiilor ploioase si vantului. Cortul de trekking pentru trei sezoane, pe de alta parte, poate face fata majoritatii conditiilor meteorologice, inclusiv ploii si vantului.

●Culoarea cortului de trekking - In unele zone exista tendinta de a reduce impactul vizual al cortului de trekking. Cele mai bune culori pentru vizibilitate redusa sunt verde, maro, cafeniu sau kaki. Atentia nedorita reduce siguranta. Pe de alta parte, modelele de corturi de trekking luminoase si colorate pot fi observate cu usurinta din aer in caz de urgenta. Camperii care se indeparteaza de tabara isi vor gasi drumul inapoi mai usor daca cortul lor de trekking este foarte vizibil. In plus, turistii pierduti isi pot gasi salvarea observand de departe o tabara vizibila. Unii oameni au o preferinta personala pentru diferite culori, iar unii producatori vad culorile ca parte a designului corturilor lor de trekking.

Greutatea si dimensiunea cortului de trekking - in timpul drumetiilor lungi este foarte important sa evaluati cu atentie cantitatea si greutatea bagajelor dvs. Greutatea suplimentara cere mai mult efort si vei obosi mai repede. Atunci cand alegem un cort de trekking trebuie sa acordam o atentie deosebita volumului si greutatii acestuia.


Ce este important la corturile extreme?


cort Vango Spindrift 300 3 persons

Cortul extrem sau de expeditie este durabil si potrivit pentru cele mai dure conditii naturale. Daca intentionati sa plecati intr-o expeditie de aventura sau intr-o campare in sezonul de iarna, atunci un cort bun extrem este esential. Un cort extrem bun care te va proteja de vremea extrem de rece ar trebui sa fie prima ta prioritate.

Exista cateva caracteristici cheie de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un cort extrem.

     ●Material: cortul extrem trebuie sa fie din material rezistent si gros. Materialul trebuie sa fie suficient de bun pentru a preveni orice patrundere a zapezii, ploii si vantului puternic. Ar trebui sa alegeti un cort extrem care are o tesatura rezistenta la intemperii, cum ar fi polipropilena, nailonul sau siliconul. De asemenea, ar trebui sa aiba un fel de acoperire impermeabila, cum ar fi siliconul sau poliuretanul. Vantul este o problema majora iarna, asa ca cortul extrem ar trebui sa aiba o tesatura groasa pentru a preveni intrarea vantului inghetat.

     ● Constructie: Alegeti un cort in forma de dom sau de A. Este mai bine sa alegeti unul care are laturile abrupte decat plate, deoarece sunt mai bune pentru a nu aduna zapada in exces deasupra cortului extrem. De asemenea, scheletul ar trebui sa fie puternic, dar usor. Alegeti un cort extrem cu mai multe sine, care in general imbunatateste stabilitatea. Betele de cort, intersectandu-se, asigura o stabilitate maxima. Cautati un cort extrem de patru sezoane cu pereti dubli. Constructia acestui model asigura ca interiorul este cald si confortabil, in timp ce stratul exterior lupta impotriva vantului, ploii si zapezii.

     ● Spatiul interior: este bine sa cauti un cort extrem spatios, pentru ca daca vremea devine extrem de grea, este posibil sa fii nevoit sa petreci mult timp in interior. Deci, o optiune mai mica te va face sa te simti ca intr-un sicriu. Totusi, nu alege un cort extrem pentru 4 persoane pentru tine si sotul tau. Dimensiunea mare nu va retine caldura corporala si nu va stoca caldura in interior.

     ● Cost: versiunile de 4 sezoane ale cortului extrem tind sa fie mai durabile, mai puternice si mai groase, asa ca va costa mai mult decat obisnuitul de trei sezoane. Nu va asteptati sa puteti cumpara un model bun de 4 sezoane cu un pret similar cu modelul de trei sezoane. Daca aveti o constrangere bugetara, trebuie sa cheltuiti mai putin pe echipament si sa investiti intr-un cort extrem bun, deoarece poate face sau strica experienta de camping de iarna. Cu toate acestea, am inclus cateva corturi extreme accesibile, dar de buna calitate, care se vor descurca bine pe vreme foarte rece.

Cort extrem – caracteristici

Exista cateva caracteristici de baza pe care ar trebui sa le verificati in descrierea cortului extrem atunci cand cumparati.

  • Constructia cortului extrem - pentru a asigura o experienta placuta, este bine sa alegeti un cort extrem cu o constructie puternica si stabila. O atentie deosebita trebuie acordata aici numarului si tipului de sine. Numarul mai mare de sine, precum si dimensiunea acestora pot complica structura, dar ii vor oferi rezistenta necesara pentru a rezista la conditii meteorologice nefavorabile. Materialul sinelor nu este mai putin important. In cele mai multe cazuri, acestea sunt fabricate din duraluminiu, fiind un material extrem de rezistent si relativ usor. Si nu in ultimul rand, atunci cand vorbim de constructie trebuie sa fim atenti la numarul de intersectii ale sinelor.
  • Numar de locuri - atunci cand alegeti un cort extrem ar trebui sa luati in considerare cu atentie numarul de persoane care il vor folosi. Daca depasiti capacitatea cortului extrem, spatiul va fi insuficient, iar daca luati mai mult decat este necesar, va fi greu sa pastrati caldura inauntru, iar greutatea va fi mai mare.
  • Numarul de intrari - in functie de scopul si capacitatea cortului extrem, este bine sa alegeti numarul potrivit de intrari pentru a asigura functionalitate si confort maxim.
  • Numarul de orificii - o alta caracteristica importanta, desi uneori subestimata, este numarul de orificii. Sunt extrem de importante in ceea ce priveste circulatia corecta a aerului in cortul extrem, cat si pentru reducerea condensului.
  • Greutate si dimensiuni - in corturile extreme este important sa alegeti un model care sa ofere nu doar rezistenta si calitate, ci si greutate redusa. Aceasta este o greutate pe care o vom cara pe timpul calatoriei lungi si dificile. Din pacate, rezistenta si calitatea materialelor, precum si dimensiunea cortului extrem sunt direct legate de greutatea acestuia. In ceea ce priveste dimensiunea cortului extrem, este bine sa se straduiasca pentru valori mai mici, deoarece acest lucru va duce la mai putina greutate, facilitand gasirea unui teren potrivit pentru montare. Totusi, nu trebuie sa uitam ca conditiile meteorologice severe ne pot face sa petrecem mai mult timp sub protectia unui cort extrem, asa ca trebuie sa ne asiguram suficient spatiu pentru a ne face sa ne simtim confortabil.
  • Rezistenta la material si la umiditate - materialul din care este realizat cortul extrem trebuie sa fie extrem de rezistent si impermeabil pentru a asigura protectia impotriva factorilor externi adversi precum ploaie, zapada si vant. Cortul extrem este cel mai adesea realizat din poliester sau nailon cu acoperire PU. Coloana de apa este de mare importanta aici. Acesta este un indicator care defineste presiunea in milimetri a volumului de apa pe un centimetru patrat de tesatura a cortului extrem. De exemplu, daca umpleti un cilindru/teava cu un diametru de 1 cm patrat si o inaltime de 10 000 mm (10 metri) si asezati-l cu partea deschisa pe tesatura si la o coloana de apa a cortului extrem de 10 000 mm poti fi sigur ca apa nu va trece prin membrana exterioara si astfel va intra in interior.


Ce factori sa luati in considerare atunci cand alegeti?


Iata cativa factori cheie de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un cort potrivit nevoilor si cerintelor dumneavoastra. Printre acestea se numara scopul sau, numarul de persoane pe care trebuie sa le gazduiasca, disponibilitatea unor suplimente si accesorii suplimentare. Iata cateva informatii suplimentare despre factorii mentionati:

  • scop – este bine atunci cand cumparati un cort sa stiti exact ce activitati intentionati sa il utilizati. Pentru camping cu prietenii, pentru drumetii in zone montane dificile, pentru plaja sau plimbari in natura etc. Acest lucru va va permite sa determinati conditiile meteorologice la care va fi expus si, in consecinta, caracteristicile pe care trebuie sa le aiba in ceea ce priveste rezistenta si durabilitatea.
  • numarul de persoane - ganditi-va la cati oameni va insotesc de obicei in drumetiile si activitatile in aer liber. Daca preferi sa calatoresti singur, poate fi o idee buna sa iei un cort mai usor si mai mic. Un cort care va facilita foarte mult procesul de transport al bagajelor. Totusi, in cazul in care faci in mod regulat camping in familie, vei avea nevoie de un cort suficient de spatios pentru a gazdui fara probleme toate persoanele.
  • suplimente si accesorii suplimentare - nu trebuie neglijate nici suplimentele si accesoriile cu care vin un cort. Cum ar fi accesoriile cu care sunt atasate sinele de acesta. Optiunile in acest aspect sunt carlige sau caneluri. Optiunea cu carlige permite o intindere mai rapida si fara probleme, dar canelurile asigura, la rândul lor, o stabilitate mai mare a cortului. Pe piata exista si modele de corturi cu vestibul pentru depozitarea pantofilor si a altor bagaje.

Ce sa iei cu tine?

Campingul necesita o multime de lucruri de luat cu tine, iar pentru a reduce probabilitatea de a uita ceva acasa, cel mai bine este sa faci o lista cu lucruri de pregatit pentru calatorie si sa incepi sa lucrezi la ea cu cateva zile inainte de ziua plecarii.

Pentru a va fi mai usor, noi cei de la Yakosport.ro v-am pregatit o lista de echipamente de baza de camping, accesorii si lucruri pe care este bine sa le luati cu dvs. In cele cateva zile de vacanta in camping.


ECHIPAMENTE DE BAZA PENTRU CAMPARE:
OBIECTE PERSONALE:
  • Cort
  • Copertina sau cort
  • Pat gonflabil cu pompa sau covoras
  • Sac de dormit
  • Perna
  • Pilota suplimentara
  • Scaune pliante
  • Masa de camping
  • Gratar cu ustensile / gratar / aragaz
  • Chibrit sau bricheta
  • Lampa sau lanterna
  • Baterii
  • Alimente si bauturi
  • pentru depozitarea alimentelor
  • Tacamuri
  • Cani si farfurii
  • Deschizator
  • Geanta frigorifica
  • Gheata sau pachete de racire
  • Теrmos
  • Servetele sau carpe
  • Detergent de spalat vase
  • Saci de gunoi
  • Recipient pentru apa potabila
  • Cutit multifunctional
  • Busola si harta
  • Topor / ciocan / scule-instrumente
  • Trusa de prim ajutor si penseta
  • Fluier de semnalizare
  • Medicamente
  • Prosoape de baie sau de plaja
  • Sapun si sampon
  • Repelent impotriva insectelor
  • Haine potrivite sezonului
  • Pelerina de ploaie
  • Caciula
  • Servetele umede
  • Hartie igienica
  • Articole de toaleta
  • Crema solara
  • Ochelari de soare
  • Cafea si cesti de cafea
  • Ziare si bauturi spirtoase
  • Extinctor
  • Camera
  • Carti
  • Carti de joc / sah / table
  • Oglinda
  • Caiet si creion
  • Radio portabil
  • Tocator
  • Fata de masa


Speram ca aceasta postare pe blog ti-a fost de ajutor si a raspuns la intrebarile tale despre corturi.

In gama noastra puteti gasi toate tipurile de corturi, precum si o mare varietate de modele, culori, locatie si zona facand clic AICI.