Compania japoneza Molten este considerata unul dintre cei mai importanti producatori de mingi sport si accesorii pentru diverse sporturi de echipa, precum: fotbal, baschet, volei si handbal. Compania este un sponsor al FIBA (Federatia Internationala de Baschet) de mai bine de 30 de ani. In 1982, mingea de baschet din piele Molten a devenit mingea oficiala pentru toate campionatele mondiale si Jocurile Olimpice si a ramas asa pana in prezent.

Marca Molten se straduieste sa foloseasca inovatiile tehnologice de ultima ora pentru a oferi produse de inalta calitate. Pe langa mingi, produce marfuri industriale si piese de schimb pentru masini.

Crearea brandului

Molten a fost infiintata in 1958 de Kiyoshi Nobori. Nobori a decis sa-si creeze propriul brand sub numele „Molten”. Se traduce literalmente ca „topit”, dar cuvantul are si un sens mai agresiv - sa se separe de vechi si sa devina ceva nou.
In anii 1960, federatiile sportive japoneze au folosit produse Molten in diferite competitii. Initial, marca a fost sustinuta de Federatia Internationala de Volei (FIVB), dupa care compania a primit aprobarea Federatiei Internationale de Baschet, Fotbal si Handbal.
In anii 1970, Molten a cunoscut o adevarata renastere odata cu sosirea lui Fumiya Tamiaki ca presedinte. Noul presedinte schimba structura activitatilor companiei, oferind managerilor din inginerie, finante, vanzari si alte departamente libertatea de a-si folosi abilitatile si talentele. Tamiaki nu critica micile greseli, permitandu-le sa incerce ceea ce considera ca este mai bine pentru companie. In acest fel, Fumiya reuseste sa insufle angajatilor sai curaj in luarea deciziilor si pregatirea pentru noi dezvoltari.
Angajatii incep sa observe ca si copiii si nu accepta lucrurile daca nu sunt colorate sau nu reproduc sunete. Mentionand ca dintre toate mijloacele didactice folosite in scoli, doar echipamentele sportive sunt inca monocromatice (in mare parte negru sau alb), ei sugereaza introducerea de culori diferite in produse. Rezultatul este productia de mingi multicolore, care duc la cresterea si prosperitatea companiei. Echipa Molten aproape s-a triplat in anii in care Tamiaki a fost la conducere.

Mingi Molten

Descoperirea a avut loc in 1982, FIBA alegand mingea lui Molten ca oficiala. In 1997, a devenit furnizorul oficial de volei pentru echipele profesioniste si de tineret din Statele Unite. In prezent, cluburile, liceele, colegiile si diversele turnee din Statele Unite folosesc mingi de volei Molten.

In sezonul 2006-07, Molten a furnizat mingi de baschet pentru Euroliga europeana de elita. Din 2019, Molten furnizeaza mingea oficiala de fotbal pentru toate turneele nationale si de cluburi din Asia si Confederatia de Fotbal (AFC). Singura exceptie este Liga Campionilor AFC, deoarece Molten furnizeaza mingi Adidas pentru meciuri (Molten este producatorul si distribuitorul oficial de mingi de fotbal Adidas in Japonia). Din sezonul 2021, Liga Campionilor Confederatiei Asiei de Fotbal (AFC) foloseste si mingi de fotbal marca Molten.
In 2017, UEFA a anuntat ca Molten Corporation a semnat un contract pe trei ani pentru a fi furnizorul oficial de mingi de meci pentru UEFA Europa League - in locul celor Adidas - pentru sezoanele 2018-19, 2019-20 si 2020-21. „Molten UEFA Europa League” este numele mingii oficiale pentru meciurile turneului pe durata contractului de trei ani. Aceste mingi de fotbal provin din tehnologia Molten Vantaggio 5000 - o minge de fotbal de inalta calitate aprobata de FIFA si NFHS - desi cu un design personalizat.

Pe 4 februarie 2021. Molten si UEFA au ajuns la un acord pentru a prelungi contractul pe trei ani pentru furnizorii oficiali de mingi de fotbal pentru meciurile din Europa League si nou-creatul UEFA Europa League of Conferences.
Molten este o companie care a trecut printr-o perioada lunga de-a lungul anilor si ajunge la ceea ce este acum - un brand preferat de mingi pentru diverse sporturi de echipa. Popularitatea mingilor Molten este uriasa nu numai in baschet si volei, dar este deja o marca recunoscuta pentru mingile de fotbal. In magazinul Yakosport.ro vei gasi o mare varietate de mingi marca Molten la cele mai bune preturi. Scolile si cluburile pot profita de ofertele noastre speciale.