Bicicleta eliptica este unul dintre cele mai populare si eficiente echipamente de fitness, atat in ​​salile de sport, cat si acasa. Datorita incarcarii de calitate a tuturor grupelor de muschi si exercitiilor de intarire a articulațiilor, bicicleta eliptica este potrivita pentru antrenamentul tuturor grupelor de varsta. Unii numesc acest dispozitiv un simulator de schi, care de fapt il descrie cel mai precis. Bicicleta eliptica este formata din doua manere conectate printr-un sistem complex de parghii la doua planuri care aluneca in forma de elipsa. Ideea unui astfel de dispozitiv le-a venit inginerilor, urmarind unul dintre cele mai consumatoare de energie sporturi din lume - schiul de fond.

bicicleta eliptica inCondi

Bicicleta eliptica este conceputa pentru a combina miscari simple, sigure si neagresive, avand in acelasi timp un grad ridicat de consum de energie. Este vorba despre miscarile cu mainile inpins-tras si miscarea picioarelor intr-o elipsa usoara fara aparitia unui unghi ascutit in articulatia genunchiului. Bicicleta eliptica este cunoscuta pentru faptul ca, chiar daca incerci sa iei o pozitie in care articulatiile tale vor lucra cu amplitudine maxima, cumva te vei simti confortabil si, instinctiv, vei prefera miscarea partiala la glezne, genunchi si solduri.


Un alt mare bonus al bicicletei eliptice este functia de coloana verticala. Pe masura ce iti misti bratele si picioarele, vei simti ca te deplasezi putin in sus si in jos, dar de fapt coloana vertebrala se va misca minim si intr-o directie inainte si inapoi. Nu exista impacturi agresive directionate pe verticala aici. Acest lucru permite persoanelor cu hernie de disc si alte leziuni ale coloanei vertebrale sa revina la exercitiile cardio.

Daca incepi sa te antrenezi cu o bicicleta eliptica, nu face greseala de a munci prea mult la inceput. Este posibil sa simtiti durere in corp,  punand de asemenea, mult stres asupra corpului.

Corpul uman are nevoie de timp pentru a-si dezvolta rezistenta si forta necesare, asa ca cel mai bine este intotdeauna sa va dozati cu atentie programul de antrenament.

bicicleta eliptica proffesionala

Bicicleta eliptica este adesea recomandata pentru a mentine o conditie fizica buna. Dar fiecare situație este individuala. Daca aveti vreo boala, asigurati-va ca este sigur pentru dumneavoastra sa utilizati o bicicleta eliptica.

Cand te antrenezi cu acest aparat cardio, fiecare miscare inainte facuta de maini creeaza o oportunitate de a roti intregul sistem al aparatului prin împingere din coapse. Alternarea bratelor si apoi a coapselor se formeaza o tensiune si o sarcina constanta, care pune presiune atat asupra sistemului respirator – exercitiile cu bicicleta eliptica pot imbunatati metabolismul pulmonar, cat si aproape a intregului sistem musculo-scheletic.

Bicicletele eliptice au specificatii diferite. Unele aparate au manerele de forme diferite care, atunci cand sunt apucate cu mainile, exercita mai mult sau mai putina presiune asupra altor parti ale corpului. Exista aparate care va permit doar sa va odihniti mainile pe manere fixe fara sa le miscati. Altele au o prindere laterala si se misca paralel cu corpul si inainte si inapoi, sau combinate – fixe si mobile.

Toate aceste specificatii ofera o varietate de exercitii cardio, beneficii utile ale fiecarui dispozitiv. Daca iti doresti incarcarea maxima de la antrenamentul cu o bicicleta eliptica, alege-o pe cea care are manerele lungi, prinde-le cat mai de sus, iar talpile sa fie pe platforme de lungime mare. Astfel, poti sa-ti misti piciorul separat si sa incarci diferite parti ale muschilor coapsei - poti simti incarcatura langa cea a coapselor, in zona mijlocie sau sus, spre pelvis.

Cea mai importanta regula atunci cand iti faci antrenamentele cardio cu o bicicleta eliptica este sa nu desprinzi calcaiul de pe platforma! Indiferent daca te antrenezi folosind o bicicleta eliptica pentru a te incalzi complet sau pentru a face un cardio complet pentru a arde grasimile, tinerea calcaiului lipit de platforma asigura si mentine incarcatura maxima din prima pana in ultima secunda a antrenamentului.

Daca ridicati calcaiul la fiecare pas inainte, cel putin jumatate din incarcatura planificata va fi pierduta. De ce? Pentru ca intreaga balansare a coapsei tale trebuie sa foloseasca atat greutatea proprie, cea a trunchiului, cat si gradul la care este setata bicicleta eliptica (gradul de dificultate - de obicei, acesta este un cantar care iti permite sa reglezi sarcina.


Urmati aceste 2 indrumari importante:

• Respirati ritmic si profund

• Fii concentrat in timpul sesiunii cardio

 

Poti folosi bicicleta eliptica atat pentru incalzirea completa la inceputul antrenamentului fitness, cat si la final, ca model tipic de cardio. De asemenea, puteți face antrenament pe intervale cu o bicicleta eliptica, dar intr-o zi separata de regimul de antrenament.


Principalele beneficii ale antrenamentului cu acest aparat cardio:


  • Beneficiile antrenamentului sunt similare cu cele ale alergarii, dar cu mai putin stres asupra articulatiilor si muschilor. Utilizarea mai multor grupe de muschi in acelasi timp va permite sa distribuiti greutatea si incarcarea uniform. Utilizarea acestui dispozitiv creste densitatea osoasa si musculara, astfel incat organismul este mai bine pregatit pentru miscarile zilnice.
  • In functie de greutatea corporala si de intensitatea antrenamentului, puteti arde mult mai multe calorii decat alte aparate cardio. Bicicleta eliptica este ideala pentru antrenamentul pe intervale. Monitorizarea ritmului cardiac iti permite sa te antrenezi in siguranta si calm.
  • Cu un aparat de calitate vei asigura un antrenament cu adevarat complex pentru intreg corpul. Miscarea bratelor tonifica pieptul, umerii, bratele si spatele
  • Cand te antrenezi, este important sa tii spatele drept. Acest lucru va imbunatateste postura in viata de zi cu zi si iti va creste increderea de sine.
  • Exercitiile regulate cu o bicicleta eliptica iti intaresc muschiul inimii si sistemul respirator, imbunatateste rezistenta. bicicleta eliptica acasa
  • Reducerea colesterolului rau. O serie de studii au aratat o imbunatatire a starii persoanelor cu niveluri ridicate de colesterol care fac sport si activitate fizica regulat.
  • Serotonina si endorfinele sunt eliberate in timpul exercitiilor fizice regulate. Acestia sunt hormoni ai fericirii care ii ajuta pe oameni sa se simta energici si mai putin stresati.


In cele din urma, ar trebui sa rezumam ca nu ar trebui sa te suprasoliciti la inceputul antrenamentului cu o bicicleta eliptica. Imediat ce te simti obosit, opreste-te si mareste treptat timpul de exercitiu. Dupa antrenament, nu trebuie sa fii obosit, cu muschii tremurand sau cu respiratie neregulata. Daca faci sport in mod regulat, cu o crestere treptata a timpului si a incarcaturii, vei reusi sa o atingi. Astfel corpul tau nu va fi stresat si vei beneficia la maximum de antrenament.

Se spune ca cea mai eficienta durata de exercitiu cu o bicicleta eliptica este intre 20 si 40 de minute si poate fi de pana la 60 de minute atunci cand antrenamentul face parte din regimul tau cardio al zilei.

Propunerile noastre pentru antrenamentul cu bicicleta eliptica sunt o combinatie de manopera de calitate, tehnologie moderna, materiale si design, conditii deosebite si o garantie a preturilor accesibile. Puteti vizualiza si alege de AICI.